Woningen die zich onderscheiden van de rest door het kiezen voor innovatieve architectuur hebben wat ons betreft een streepje voor op alle anderen. Het is mooi om te zien hoe sommige ontwerpen op zeer vernuftige wijze de ijskoude uitstraling van ‘gewoon een huis’ van zich af weten te zetten en volledig opgaan in de omgeving. Neem nou dit Planar House in Brazilië. Het huis is van bovenaf bijna niet te onderscheiden van de omgeving, dit door een gigantisch groen aspect in het ontwerp.

Het groene dak op dit huis is de perfecte camouflage

Wat natuurlijk direct opvalt bij het zien van de foto’s van dit prachtige huis is het feit dat het gehele dak is bekleed met groen. Dit zorgt ervoor dat het geheel volledig wegvalt in z’n omgeving. Een aspect dat vele malen mooier is dan wanneer het volgens de traditionele wijze geconstrueerd zou zijn. Het huis is gesitueerd in de gemeente Porto Feliz, ten Noord-Westen van São Paulo. Door handig gebruik te maken van betonnen platen en enkele pilaren blijft de structuur heel basaal. Daardoor oogt het huis relatief laag en kan het eveneens goed opgaan in de omgeving. Ondanks het aanzicht is het een plek met veel ruimte en diverse facetten.

planar house brazilië mk27 fernando guerra Pure Luxe

Foto: Fernando Guerra / Studio MK27

Vanaf de grond merkt u pas goed hoe ruim het geheel is en lijkt het totaal ‘simplistisch’. Om het geheel nog beter op te laten gaan in de omgeving is er overwegend veel glas gebruikt. Mede hierdoor stelt het ontwerp je in staat om de woning één te laten worden met het omringende groen en het terras. Wat ons betreft een van de mooiste huizen sinds tijden. De combinatie van groen en simplistisch design pakt heel goed uit. Het geeft het huis een bijzondere, doch subtiele uitstraling. Uiteraard is de afwerking van uitmuntend niveau. Een plek waar we met groots gemak zouden kunnen vertoeven.

huis gaat op
huis

Foto: Fernando Guerra / Studio MK27

planar house brazilië mk27 fernando guerra Pure Luxe

Foto: Fernando Guerra / Studio MK27

huis

Foto: Fernando Guerra / Studio MK27

planar house brazilië mk27 fernando guerra Pure Luxe

Foto: Fernando Guerra / Studio MK27

planar house brazilië mk27 fernando guerra Pure Luxe

Foto: Fernando Guerra / Studio MK27