Het horlogemerk Alsta was in de jaren ’60 en ’70 enorm populair. Acteur Richard Dreyfuss droeg ook een Alsta exemplaar tijdens de klassieker Jaws in 1975. Het merk is inmiddels al al ruim een decennia onpopulair, maar kwam in 2019 terug met een nieuw model dat bijna identiek was aan het iconische exemplaar dat Dreyfuss droeg tijdens Jaws. Dat iconische exemplaar is inmiddels 50 jaar oud en voor Alsta genoeg reden om een nieuwe speciale editie van het model uit te brengen.

Jaws horloge

De Nautoscaph Superautomatic die is uitgebracht in 2019, is al vrij identiek aan de het horloge dat door Dreyfuss tijdens de Jaws film werd gedragen. Toch wordt er een nieuwe editie van het model uitgebracht met enkele aanpassingen. Allereerst is het Seiko uurwerk vervangen door een Sellita uurwerk. Het Sellita uurwerk komt ook terug in populaire merken als TAG Heuer, Hublot en IWC.

Naast het uurwerk, is ook de wijzerplaat aangepast. De wijzerplaat is van glanzend zwart veranderd naar matzwart om de retro uitstraling te vergroten. Het matzwarte effect wordt in de horlogewereld ‘gilt’ genoemd en komt bij de hedendaagse horloges zelden voor. Om deze reden heeft Alsta gekozen voor gilt, zodat het meer op een horloge lijkt uit de jaren 60 en 70.

Alsta horloge

Het horloge bestaat onder andere uit saffierglas, een roestvrijstalen band en een automatisch Sellita SW200 uurwerk. De horlogekast is 38mm, de lug-afstand is 43mm en de grootte van de lug is 20mm. Mocht u in het diepe willen springen om zelf haaien te vangen; het horloge is waterbestendig en wel tot 300 meter.

Waar en hoe duur?

Liefhebbers van de Jaws kunnen hun slag slaan met dit unieke exemplaar. Volgens Huckberry zijn er slechts 100 van deze exemplaren beschikbaar. Het model is verkrijgbaar vanaf €1,750 bij verschillende retailers wereldwijd, waaronder het Amerikaanse Huckberry. Er is nog geen Nederlandse leverancier gevonden die het horloge aanbiedt, dus geïnteresseerden moeten flink hun best doen en op zoek gaan naar potentiële verkopers.