De sportscholen zijn nog steeds dicht, en dat blijft helaas ook nog wel even zo. Met de avondklok daarbij opgeteld kan het zijn dat de weegschaal steeds hogere getallen aan gaat geven. Het wordt u niet makkelijk gemaakt, maar adapteren is de enige mogelijkheid. En uiteraard doorzettingsvermogen? Wonen in een voormalige gymzaal kan ook uitkomst bieden.

Ruim appartement in een oud-schoolgebouw

Deze unieke woning is gelegen in een oud schoolgebouw uit 1888 om de hoek van het Oosterpark, op Derde Oosterparkstraat 237 A. De oorspronkelijke gymzaal vormt nu het hart van de woning, met levendige vertakking richten de keuken en slaapkamers. Alleen zult u hier hoogstwaarschijnlijk geen kauwgom onder tafels of propjes in de hoeken vinden.

Amsterdam-huis

“Bijzonder is de prachtige combinatie van wooncomfort, extreem hoge plafonds en originele details door het gehele appartement.”, volgens de makelaar. Na het zien van de foto’s gaan we daar niet mee in discussie. Alles ligt er beeldig bij , maar u moet er wel van houden.

Gymzaal

De origineel kenmerken van de gymzaal, zijn nog steeds veelal te herkennen. Een bokszak, een bok, ringen aan het plafond, twee klimrekken en het makkelijk verplaatsbare bankje. Aan het vijf meter hoge plafond bungelen ringen. Hier is een geslaagde housewarming een fluitje van een cent. De draaitafel staat in ieder geval al paraat. Even een sigaar roken? Ga middels de trap – langs het glas in lood – naar het riante dakterras.

Amsterdam-gymzaal-5

In totaal zijn er vier slaapkamers en drie slaapkamers verdeeld over drie verdiepingen in het oude-schoolgebouw.

Gymzaal

Het is on-Amsterdams groot met z’n 342 vierkante meter. Per vierkante meter betaald u €8.772. Lang niet slecht. Maar goed, vermenigvuldig die twee door elkaar en u komt uit op een vraagprijs van €3 miljoen. Dat schept toch een wat heftiger, maar realistisch beeld. Om in contact te komen met de makelaar of nieuwsgierig bent naar meer beeldmateriaal: klik dan hier.

oud-schoolgebouwKinderslaapkamer oud-schoolgebouw trap oud-schoolgebouw