Altijd al kasteelheer willen zijn? Als je het geluk hebt van koninklijke afkomst te zijn of gewoon een banksaldo hebt gevuld met meer geld dan je ooit in een mensenleven kan spenderen, dan is die droom veel dichter bij de realiteit.

Helemaal vanwege het feit dat kastelen niet meer zo peperduur zijn, in vergelijking met vorige decennia’s. En anders zijn er verspreidt over de aardbol ook een aantal kasteel die zijn omgetoverd tot hotel. Zoals deze bijvoorbeeld.

Meest luxe kastelen

Van de inspiratie van Duitsland voor het Disney-kasteel tot een van de meest extravagante herenhuizen van Californië, tot paleizen en landgoederen die van oorsprong toebehoren aan stervelingen met een adelijke titel. Hedendaags worden deze statige bolwerken veelal bewoond door rijke stinkerds.

kastelen

Ga mee op een digitale rondleiding door de meest luxueuze eigendommen op aarde. Vergeet Bel Air, Beverly Hills, Monaco, New York en Tokio  – deze kastelen zijn een klasse apart.