Vol enthousiasme storten we ons op een nieuwe, prachtig bouwproject. Geen doorsnee DIY-huis, maar een watertoren die een metamorfose onderging om zich te ontpoppen tot een zeldzame woning. Het is stijlvol, ruim en torenhoog met z’n drie etages. Goed nieuws: het wordt aangeboden op de vastgoedmarkt.

Watertoren geëvalueerd tot een magnifieke residentie

Het pand gelegen in Staffordshire in het Verenigd Koninkrijk staat sinds twee weken geleden op de markt. Het is gebouwd van steen, heeft van binnen veel open ruimtes die naar elkaar doorlopen en de grote hoge ramen zorgen voor veel lichtinval en uitzicht.

Watertoren-4

De watertoren werd rond 1853 gebouwd en is later omgetoverd tot een stijlvolle woning. Dat viel goed in de smaak. Zo goed zelfs dat er in 2016 een LABC Building Excellence Award voor is uitgereikt. Het pand heeft ook een vastgehouden waterklep met de naam van de maker in reliëf gemarkeerd.

kamer

“De oorspronkelijke toren is van gele baksteenconstructie in Engels verband met stenen dressings en deze is dramatisch uitgebreid op de zuidelijke en westelijke gevels, inclusief de volledige hoogte, gebogen beglazing naar de woon-eetkamer en de tweede slaapkamer. De conversie werd voltooid in 2016 en combineert op een slimme manier de oorspronkelijke architectuur van dit monumentale pand met hedendaagse uitbreidingen.”, aldus de makelaar.

Originele architectonische kenmerken

Het huis begint met een ontvangsthal met een vloer van kalksteen en een trap van eik en staal met glazen balustrade die naar de bovenverdiepingen leidt. Hierbij werd de originele gietijzeren leidingwerk behouden. De originele architectonische kenmerken zijn verder zichtbaar in het metselwerk dat contrasteert met hoogglans eenheden.

Watertoren-4

De loft heeft in totaal drie slaapkamers en twee badkamers – verdeeld over drie verdiepingen. De slaapkamer in de glazen koepel aan de voorzijde van de watertoren zal het meeste in de smaak vallen. Het keukengedeelte omvat een reeks inbouwkasten met kwartswerkbladen en ingebouwde apparatuur.

Vraagprijs

Het wordt pas verkocht voor een prijskaartje van (ca. €689.850). Maar wel een heel vet pandje voor erbij, de ideale weekendtrip. Voor meer informatie en alle fotografie kunt u terecht op de website van de makelaar.

Watertoren-1 Bed