Kyril Louis-Dreyfus is amper 23 jaar, maar mag zich voorzitter noemen van een volwaardige voetbalclub. De overname werd dan eindelijk goedgekeurd door de English Football League. Kyril is de zoon van Louis-Dreyfus, de voormalige CEO van adidas, eigenaar van Standard Luik én Olympique Marseille. De miljardair-telg treed in de voetsporen van zijn vader en mag zichzelf nu eigenaar noemen van Sunderland AFC.

23-jarige koopt grote voetbalclub

Kyril Louis-Dreyfus is een van de drie zoons van de Frans-Zwitserse zakenman die In 2009 overleed op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Na de dood van zijn vader in 2009, na een lange strijd tegen leukemie, erfde Kyril een derde van het fortuin van zijn vader

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KLD (@kyrillouisdreyfus)

De 23-jarige heeft naar schatting een trustfonds van meer dan £ 2 miljard (ca. 2,35 miljard euro) dat in handen is van zijn moeder, Margarita Bogdanov. Bogdanov wordt momenteel beschouwd als de rijkste Russische vrouw ter wereld. Forbes schat haar waarde op $ 5,6 miljard. Haar nieuwe partner is Philipp Hildebrand, het voormalige hoofd van de Zwitserse centrale bank

Premier League

Sunderland was tot 2017 een vaste prik in het hoogste niveau in Engeland, maar zakte sindsdien af naar de League One: de derde klasse in Engeland. Daar moeten ze het vooralsnog doen met de zevende plek, op één punt van een plaats die recht geeft op deelname aan play-offs voor promotie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KLD (@kyrillouisdreyfus)

Vandaag is de overname bij Sunderland afgerond en is hij de nieuwe voorzitter van de club. De Zwitserse miljardair heeft een meerderheidsbelang in de club gekocht van de vorige eigenaar Stewart Donald, die een minderheidsbelang behoudt. Sunderland kondigde op kerstavond aan dat er een deal was bereikt tussen Louis-Dreyfus en Donald, maar het heeft bijna twee maanden geduurd voordat de overname het goedkeuringsproces van de EFL was doorlopen en voltooid.

In een verklaring die op kerstavond via Sunderland werd vrijgegeven, zei Louis-Dreyfus: “Allereerst wil ik Stewart Donald bedanken voor zijn integriteit en redelijkheid gedurende de afgelopen drie maanden, waardoor ik de kans heb gekregen om een ​​controlerend belang in Sunderland AFC te nemen. Ik ben me volledig bewust van de inspanningen van de huidige eigenaar en het bestuur om de levensvatbaarheid van de Club te beschermen en respecteer de moeilijkheid van deze taak, gezien het recente verleden van Sunderland en het huidige economische klimaat.