Een Bed & Breakfast runnen doe je niet even zomaar. Je moet komen met een goed plan, een geschikte locatie en alles tot in de puntjes uit hebben gewerkt. Vooral de locatie kan een struikelblok zijn voor ambitieuze ondernemers. Wij van Pure Luxe helpen graag en daarom wijden we een artikel aan deze fantastisch, Belgische plek. Deze historische groepsaccommodatie bestaat uit een karakteristieke villa, een entreegebouw, een schuur en garages.

Stavelot, België

Het pand is de afgelopen jaren met veel zorg gerenoveerd, opnieuw ingericht en gemoderniseerd door de huidige eigenaar. Het staat in het stadje Vielsalm – in de Ardennen – en maakt deel uit van de provincie Luxemborg. Het wordt aangeprezen als een ideale woonlocatie nabij het stadscentrum, maar ook op steenworp afstand van diverse bosgebieden. Het werd gebouwd jaar omstreeks 1890, het totale woonoppervlak omvat 1730 m2 en het perceel beslaat zo’n 6200 m2.

B&B

Het Domaine kent een rijke geschiedenis. Als voormalig onderkomen van de hoogste officieren van de Belgische strijdkrachten speelde het altijd al een belangrijke rol in de omgeving. De gebouwen waren de trots van het regiment. Ze dienden ter ontspanning en werden ook gebruikt om andere belangrijke gasten te ontvangen.

B&B

Het bevat ook een Hollands tintje, want het ‘Domaine’ is circa 20 jaar geleden verworven door een Amsterdamse familie, die er met veel respect voor het verleden keihard aan gewerkt om dit bijzondere onderkomen open te stellen voor gasten.

Unieke B&B

Deze accommodatie biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Uniek in z’n soort. Deze rainte locatie bestaat uit meerdere gebouwen, een binnenplaats en een grote buitenruimte. Elk van de vijfentwintig elegant ingerichte kamers voorzien van een eigen badkamer. Het Domaine is op deze manier de ideale plek voor grote groepen. En niet alleen voor vrienden en familie, maar ook voor (zakelijke) evenementen, trouwerijen bijeenkomsten en ga zo maar door. Maar dus ook uiterst geschikt om in te zetten als B&B.

Al koper ben word je de regisseur van de invulling van de verscheidene vertrekken en resterende ruimtes – en de ruime kavel. Al deze componenten bevinden zich op een 3 hectare groot terrein. Op dit grondgebied zijn ook diverse faciliteiten aanwezig, zoals een tennisbaan, vuurplaatsen, sauna, jacuzzi en een massageruimte.

Alard van der Varst Christie’s Makelaars heeft van de omschrijving een heel boekwerk gemaakt, dat lees je hier. Voor al dit moois wordt € 1.900.000, – gevraagd. € 1.098 per vierkante meter, lang niet onaardig. 

B&B Jacuzzi B&B-Luik-9 B&B-Luik-10