Met de onlangs voltooide Bugatti Divo ‘Lady Bug’ heeft het Franse luxemerk wederom zijn hoge niveau van expertise van op maat gemaakt handwerk aangetoond. Voor wie niet over taalknobbel beschikt: Lady Bug staat voor lieveheersbeestje. In een tijdsbestek van ongeveer twee jaar werd in nauwe samenwerking met een Bugatti-klant werd deze speciale Divo op maat gecreëerd, met een uniek, op maat gemaakt kleurenschema naast ander unieke kenmerken gebaseerd op het rode beestje met zwarte stippen.

Bugatti Divo ‘Lady Bug’

Er rijden van de Bugatti Divo maar 40 exemplaren rond op de wereld en ze kosten minimaal € 5 miljoen, daar komen eventuele opties en gepersonaliseerde onderdelen nog bovenop. De ‘reguliere’ Bugatti Divo is al een showstopper op zich, maar dit exemplaar voegt daar een nieuwe dimensie aantoe.

Lady Bug

Naast de estetische aspecten zijn er weinig tot geen geen overeenkomst tussen het lieveheersbeestje en de Divo. Waar het lieveheersbeestje schattig is en zich rustig voortbeweegt, is de Bugatti Divo ‘Lady Bug’ brutaal en ongelofelijk snel. De 8L W16 motor met een krachtig vermogen van bijna 1.500 pk levert bloedstollende topsnelheid van 380 km/u. Ter vergelijking: een lieveheersbeestje heeft een gemiddelde snelheid van 30 km/h, met uitschieters tot 60 km/h.

Lamborghini Divo

Kort na de wereldpremière van de Divo in augustus 2018 ontstond in samenwerking met de klant het idee voor dit geometrisch-dynamisch ontwerp op de carrosserie. Wat de verzamelaar uit de Verenigde Staten in gedachten had, was een strikt geometrisch patroon bestaande uit diamantvormen in een uniek kleurcontrast. In samenwerking met de verzamelaar ging het ontwerp- en ontwikkelingsteam van Bugatti vervolgens aan de slag met de ontwikkeling van de speciale kleuren ‘Customer Special Red’ en ‘Graphite’ – beide metaaltinten – om het contrasterende effect te bereiken.

Complexe en tijdrovende opdracht

Het kostte het team meer dan anderhalf jaar om de technische en grafische oplossingen te vinden én te implementeren. Weinigen hadden echter kunnen voorspellen hoe complex en moeilijk het zou zijn om de diamanten met precisie en exacte definitie op de carrosserie te schilderen. Dit kwam doordat de digitale patronen lastig waren te vertalen naar de werkelijkheid.

Lady Bug

Dankzij de driedimensionale, sculpturale vorm van de hypersportwagen met zijn opmerkelijke contouren en rondingen raakten de 2D-geprinte diamanten vervormd op het oppervlak. Als gevolg hiervan moesten ze digitaal worden aangepast. De diamanten moesten ook perfect op de daklijn, deuren en achterspatbordrand worden geplaatst om een ​​strakke visuele afwerking te krijgen. Samen met de klant ontwikkelden en simuleerden modelleurs een diamantpatroon-ontwerp waar ongeveer 1.600 diamanten mee gemoeid zijn. “Een zeer complexe en tijdrovende taak”.

Lady Bug

“Elke Bugatti Divo is uniek in zijn soort. Met de op maat gemaakte ‘Lady Bug’ heeft Bugatti al zijn expertise op het gebied van maatwerk aangetoond. Wat aanvankelijk onmogelijk leek, werd tot in de perfectie uitgevoerd door de ontwerpers en ontwikkelaars in samenwerking met de klant ”, zegt Stephan Winkelmann, President van Bugatti. “We zijn er trots op dat we de persoonlijke smaak en verwachtingen van de klant hebben kunnen evenaren met deze unieke Divo. De auto laat echt zien waartoe het merk in staat is op het gebied van creativiteit en vakmanschap”.

Lees op de Bugatti-site meer over het indrukkende proces die ze doorliepen. 

Bugatti Divo 'Lady Bug' Lady Bug
Divo Bugatti Divo ‘Lady Bug’
Bugatti Divo ‘Lady Bug’