Het populairste modemerk ter wereld – Chanel – viert dit jaar het 100-jarig jubileum van de legendarische N°5 parfum. Deze unieke gebeurtenis moet natuurlijk gevierd worden met iets bijzonders. Chanel heeft er daarom ook voor gekozen om een gigantische 55.55 karaat diamanten ketting te maken, speciaal in het teken van de iconische parfum.

Chanel N°5

Chanel N°5 is met afstand de bekendste parfum die ooit is gemaakt. Het werd in 1921 op de markt gebracht en dankzij bekende dames als Marilyn Monroe en Nicole Kidman, groeide het uit tot een iconisch luchtje.

chanel5

De naam van het parfum is gebaseerd op de verschillende soorten parfums die werden geproduceerd. Uit een serie van 24 geurtjes koos Coco Chanel de vijfde en werd het parfum derhalve N°5 genoemd. De klassieker bestaat dus 100 jaar en de ketting die Chanel heeft gemaakt is van 55.55 karaat – allemaal vijfjes dus.

55.55 karaat diamanten ketting

De ketting die door Chanel is geproduceerd – naar aanleiding van het jubileum – bestaat onder andere uit een enorme smaragdgeslepen diamant van 55,55 karaat. Om deze gigantische diamant heen zitten nog 104 ronde en 42 baguette diamantjes die samen het profiel van de iconische parfumfles nabootsen.

chanel diamant
diamanten

Er is op de details gelet, want de sluiting van de ketting heeft de vorm van het cijfer 5. De ketting is ontworpen door de directeur van de Chanel Fine Jewelry Creation Studio, de sieradenafdeling van Chanel. De man noemt het zelf “een uitstekend voorbeeld van creatie, technisch meesterschap, schoonheid en wenselijkheid. De ketting wordt door Chanel als een object gezien dat niet met geld te koop is.

Aangezien een diamant van 55.55 karaat uiterst zeldzaam is en de ketting daarnaast bestaat uit nog meerdere diamanten, schatten wij de waarde van dit juweel op ongeveer €20 miljoen. De ketting zal voor altijd in de nalatenschap van Coco Chanel blijven. Gelukkig hadden wij ook geen intenties om het prijzige juweel aan te schaffen.