De voormalige UFC-kampioen Conor McGregor bevindt zich misschien in de schemering van zijn vechtcarrière na zijn matpartij met Dustin Poirier, maar dat weerhield de zelfverzekerde Ier er niet van om buiten de pentagon wat lucratieve snabbels mee te pakken. Eerder deze week werd onthuld dat zijn whiskylabel Proper No. Twelve volledig is overgenomen door een bedrijf genaamd Becle. Naar verluidt ‘verdubbelde zijn nettowaarde’ dankzij deze overname.

Conor McGregor

Buiten het vechten om had hij blijkbaar nog genoeg tijd over om in 2018 Proper No. Twelve uit de grond te stampen. Dat bleek geen slechte onderneming, want het was behoorlijk lucratief. In 2019 prees McGregor een omzet van meer dan $40 miljoen in zijn eerste financiële jaar. Hij  beweerde zelfs dat hij meer dan een miljoen dollar winst boekte.

Maar wie bekend is met dit flamboyante karakter weet dat hij nog weleens de clown uit kan hangen, dus tot welke hoogte we dit serieus moeten nemen is nog maar de vraag. Becle, die voorheen 20% van Proper No. Twelve controleerde, is nu de enige eigenaar van het bedrijf na het kopen van het 51% -belang van de Ier dat hij samen met zakenpartner Audie Attar opzette.

Proper No. 12 Whiskey

Forbes schatte dat McGregor in 2020 een nettowaarde van €125 miljoen had. Zijn gevecht tegen Poirier voegde daar nog zo’n €20 miljoen aantoe.  Volgens rapporten van vorig jaar zou het whiskymerk in 2020 een waarde van meer dan € 257 miljoen kunnen hebben dankzij Becle, waardoor hun belang toenam tot 49 procent.

En de hele buy-out van Becle zou kunnen betekenen dat McGregor en Attar een betaaldag van maar liefst €130 miljoen delen. Het is moeilijk te zeggen hoeveel Proper No. Twelve-whisky nu wordt gewaardeerd. En wat Becle exact voor het merk heeft betaald, lijkt sinds dag een een goed bewaard geheim.

Whiskymerk

De 32-jarige McGregor is ondertussen wellicht nog steeds aan het bijkomen van de technisch knock-out die hij kreeg te verduren van de Amerikaan Dustin Poirier, tijdens UFC 257 begin dit jaar. De promotie werkt momenteel aan een mogelijke re-match voor een bepaald punt later deze zomer. Nu hij zijn whiskymerk van de hand heeft gedaan, kan hij zich meer op zijn MMA-carrière focussen – als hij niet ‘weer’ stopt.