Anno 2021 bemoeien steeds meer toonaangevende bedrijven zich met cryptovaluta en wordt het ook een steeds toegankelijker betaalmiddel. Deze ontwikkelingen hebben ook invloed op de waarde. We hebben te maken met een ware Bull Run. In dit artikel leggen we u van A tot Z hoe u start met het veilig en voordelig investeren in cryptocurrency.

Een cryptomunt vertegenwoordigt een bepaalde waarde, maar is niet tastbaar omdat het digitaal is. De grote meerderheid van deze munten bevatten vooraf ingestelde regels met gelimiteerde aantallen te vergeven munten. Daardoor zijn deze meestal niet onderhevig aan inflatie. De onderlinge transacties worden vastgelegd in een digitaal grootboek, genaamd Blockchain – komen we nog op terug.

Bitcoin

Tesla investeerde reeds $1,5 miljard in Bitcoin en binnen enkele uren steeg de koers van de digitale munt met 20%. Elon Musk gaat het ook mogelijk maken om Tesla’s te kopen met de meest bekende cryptomunt. Bij andere grote bedrijven als Amazon, Burger King en Subway is het ook mogelijk om met Bitcoin af te rekenen.

De waarde van Bitcoin is niet alleen gebaseerd op de hoeveelheid dat er gekocht wordt. Een belangrijke factor dat de waarde en koers bepaald is gebaseerd op vertrouwen en de gebruiksvriendelijkheid. Als Bitcoin wordt geaccepteerd door veel instanties en bedrijven, zal de munt ook aanzienlijk in waarde stijgen.


De munten worden momenteel over de hele wereld ‘geminet’ door speciale installaties. Dit ‘minen’ zal over een onbepaalde tijd stoppen, aangezien er een limiet is van 21 miljoen bitcoins. Het staat vast dat er simpelweg niet meer gemaakt kunnen worden, maar dat zal nog wel een tijd duren.

Veel experts zijn er daarom zeker van dat de waarde van de digitale munt over de jaren alsmaar gaat toenemen. De voorspellingen lopen uiteen van €100.000 tot zelfs meer dan een miljoen euro per bitcoin. Maar er zijn nog veel meer cryptomunten buiten bitcoin om: altcoins.

Altcoins

‘Altcoins’ is een soort containerbegrip voor alle munten buiten Bitcoin om. Er zijn duizenden altcoins. Een van de oudste altcoins is Litecoin: deze munt doet het verrassend goed en staat al jaren tussen de meest waardevolle munten.

cryptomunten

Om deze variatie aan digitale munten veilig te kunnen verhandelen, kunt u terecht bij diverse handelsplatformen, zowel nationaal als internationaal. Steeds meer grote bedrijven houden zich bezig met de bitcoin en ook andere cryptomunten schieten als paddenstoelen uit de grond.

Blockchain

Nog een belangrijk begrip is ‘Blockchain’. Dit wordt door sommigen gezien als de grootste uitvinding sinds het begin der internet. Blockchain is een nieuw soort database, waarin transacties eenvoudig opgeslagen kunnen worden. Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van deze technologie om data en transacties veilig én efficiënt op te slaan.

Dat kunnen allerlei soorten transacties zijn, waaronder dus ook cryptomunten. De informatie wordt versleuteld opgeslagen in Blockchain met behulp van cryptografie. Alle transacties worden op een groot netwerk in blokjes opgeslagen. Iedere digitale munt heeft zijn eigen wallet die onderdeel is van de blockchain. Daarmee beschikt u als het ware over uw eigen bank en alleen u kunt met een unieke toegangscode bij uw digitale munten. Iedere wallet heeft zijn eigen adres, net als bij een bankrekening.

Tips voor starters

Investeer alleen geld dat u bereid bent te verliezen. Dit is wellicht de belangrijkste tip. Daarnaast is buy the dips een veelvoorkomend fenomeen met betrekking tot cryptocurrency. Dit houdt in: koop wanneer een munt in het rood staat. Zo koopt u een munt op een absoluut dieptepunt, vanuit hier kan het praktisch gezien alleen maar stijgen. Ten tweede: spreidt uw inleg. Door uw totaalbedrag gespreid in te leggen heeft u bij benadering altijd een gemiddelde prijs betaald voor uw digitale munten.

En last but not least: investeer in beveiliging en maak gebruik van een betrouwbare dienst. Het is uiteraard van groot belang om goed uw cryptocurrency te beveiligen en dit doet u het beste met een hardware wallet. Of door gebruik te maken van ’two factor authentication’ (2FA). Hoe dat in z’n werking gaat leggen we uit onder het kopje: ‘Extra beveiliging’.

Tactiek

We kunnen erover eens zijn dat iedereen die start met traden in cryptocurrency als doel heeft: geld verdienen of het opbouwen van een investering. Maar om dit te realiseren kunt u gebruik maken van verschillende tactieken, op te delen in korte termijn succes of lange termijn succes. Ga je voor het korte termijn succes, oftewel het day traden, dan zult u er behoorlijk veel tijd in stoppen.

Gaat u voor de lange termijn dan is het belangrijk u zich eerst goed te verdiept in de cryptomunt naar keuze. Wees op de hoogte van de techniek, nieuwe vooruitstrevende projecten eromheen en stel uw investering zo doordacht en tactisch mogelijk op.

Grootste én goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland

Bitvavo is de grootste én goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Het grote voordeel is dat het een Nederlands bedrijf is, gevestigd in Amsterdam. Via deze link kunt u zich vrijblijvend registreren en betaalt u over de eerste €1000 geen transactiekosten. Zo vrijgevig zijn wij namelijk bij Pure Luxe. U hoeft enkel een aantal noodzakelijke gegevens in te vullen, waarna de poorten van het cryptowalhalla automatisch zullen open.

Cryptomunten

Koop of verkoop meer dan 50 digitale valuta, waaronder Bitcoin, Etherium, NEO, Ripple en VeChain. Ook zeer toegankelijk voor mensen die er nog weinig kaas van hebben gegeten: het minimumbedrag is slechts €1,- en u betaalt maximaal 0.25% handelskosten. Op Trustpilot krijgt Bitvavo een uitstekende score van 4.4 uit 5.0, gebaseerd op 5.755 reviews.

App

Maak gratis een account aan waarmee u een breed assortiment aan digitale valuta kunt verhandelen, verzenden, ontvangen en bewaren. U heeft toegang tot uw Bitvavo-wallet op haast elk device en er is ook een handige app. Zowel de app als uw desktop bevat een eenvoudige interface voor beginnende traders en een geavanceerde interface voor ervaren traders.

cryptomunten

Bitvavo maakt digitale valuta voor iedereen toegankelijk door transparante kosten, een breed aanbod van digitale valuta en een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden – zonder hoge transactiekosten. Geld kan gestort worden via één van de 8 betaalmethodes, waaronder iDeal.

Extra beveiliging

Om optimale zekerheid te bieden tijdens het handelen in cryptomunten is er een mogelijkheid om gebruik te maken van ’two-factor authentication’ (2FA).  Een 2FA is een authenticatie methode waarbij u twee stappen succesvol moet doorlopen om toegang tot het desbetreffende account te krijgen.

Door gebruik te maken van een 2FA kunt u bij verlies van uw wachtwoord – door welke manier dan ook – er geen toegang worden gekregen. Dit omdat de hacker dan naast uw gebruikersnaam en wachtwoord ook uw smartphone nodig heeft om in te kunnen loggen.

2FA

Zelf als zou het scenario zich voordoen dat het bedrijf in de toekomst in een faillissement terechtkomt heeft u niks te vrezen. Het geld dat u individueel stort, wordt ontvangen door de aparte stichting (Stichting Bitvavo Payments). Hier wordt uw eerlijk verdiende zakcentje veilig opgeslagen, zoals het hoort.

Kopen én handelen in cryptomunten

Wanneer u alle bovenstaande stappen heeft doorlopen komt het aan op het echte werk: kopen én handelen. In het dashboard van de website heeft u een duidelijk overzicht over de live-koers van alle cryptomunten en hoeveel ze waard zijn.

Kortom: Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, betrouwbaar en veilig. Alles waar een eerlijk en functioneel handelsplatform over zou moeten beschikken. Meld u aan bij Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Meer weten over cryptomunten? Houd onze website in de gaten!