De ‘Monaco Yacht Show’ is hét evenement dat het superjacht seizoen lanceert. Vorig jaar werd het evenement afgelast, omdat veel mensen hadden afgezegd en de organisatie bang was voor een kleine opkomst. Dit jaar gaat de Monaco Yacht Show wél door, maar met een aangepast concept.

De Monaco Yacht Show

Het Britse bedrijf Informa is al sinds 1991 de organisator van het evenement, dat wordt gehouden in Port Hercules – de enige diepwaterhaven in Monaco. Dit jaar staat het 30-jarig jubileum op het programma en daarom is er besloten om de lancering van het superjacht seizoen door te laten gaan.

Op 22-25 september 2021 wordt het gehouden, met een kleinere omvang. Johan Pizzardini – communicatiemanager van Informa – zegt dat ze geen botenshow gaan geven, maar een heuse lifestyle-ervaring voor de superjacht wereld. Naast het fysieke concept komt er ook een digitaal concept, waardoor bezoekers en verkopers met elkaar in contact kunnen komen.


Dit jaar gaat de focus liggen op de kopers van jachten. Bezoekers van de Monaco Yacht Show krijgen een badge en worden ingedeeld in verschillende categorieën. Enerzijds heb je de jacht cliënten en hun adviseurs, anderzijds de handelaren. Iedereen heeft zijn eigen badge en nieuwe bezoekers moeten zich al een lange tijd van tevoren melden.

Monaco

Dat Monaco dé ideale plek is voor het organiseren van een evenement voor de superrijken, is niet moeilijk om te begrijpen. Onder de rijken is Monaco al jaren het ideale vakantieoord en is de dwergstaat het decor van de meest populaire Formule-1 race. Zij die interesse hebben in een trip naar Monaco is hier een lijst met hotspots. Altijd fijn om bij de hand te hebben.

jacht

Zo kun je genieten van lekkere restaurants en je tijd – en geld – opmaken in misschien wel het mooiste casino ter wereld. Geadviseerd wordt om een flinke portemonnee mee te nemen, ook als je naar de Monaco Yacht Show wilt gaan.