In Den Dolder – op slechts 3 kilometer van de woonplaats van onze prinses Beatrix – staat een kolossaal landgoed te koop. Op Funda wordt het landgoed Prins Hendrikoord aangeboden, waarvan het landhuis gebouwd werd in 1883. Het landgoed mag zich officieel een rijksmonument noemen. Dit is wat de gelukkige koper mag verwachten.

Landgoed te koop in Den Dolder

Het landgoed Prins Hendriksoord heeft een totale oppervlakte van 54.110m². Het landhuis ligt afgelegen op het landgoed, tussen de gigantische bomen en de grote vijver. Tot 1926 was het landgoed nog veel groter, maar het werd uiteindelijk gesplitst.

Prins Hendriksoord
Landgoed

Wie het landgoed koopt, krijgt de beschikking over een landshuis, dienstwoning en een omringend park met grote groene velden. De vraagprijs ligt daarom ook op €5,950,000. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en werd in 1871 gekocht door prins Hendrik van Oranje-Nassau. Het heeft zelfs zijn eigen Wikipedia-pagina.

Het landshuis

Op het eerste oog lijkt het landshuis op een uitbundige villa, maar niets is minder waar. Bij entree ziet men een klassieke vloer en kroonluchters. De hal biedt plaats aan een grote houten trap met een 18e-eeuws uiterlijk. De keuken is echter een stuk moderner en geeft een groot contrast met de rest van de woning.

Den Dolder
Den Dolder landgoed

Het landhuis op het landgoed in Den Dolder is gerenoveerd tot een volwaardig woonhuis en heeft in totaal 7 slaapkamers. Aan de achterzijde van het landhuis is een wellnessruimte met een sauna, stoombad, jacuzzi en douche.

Paardengekken

Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn, is er ook een verwarmd buitenzwembad van 40m² op de dak van de kantoorvleugel. Paardenliefhebbers kunnen wegdromen bij het feit dat er zich acht boxen, een trainingsmolen en een professionele springtuin bevinden op het terrein. Zo kan er in alle rust een ouderwets polo middagje worden ingelast.

zwembad den dolder

De dienstwoning is ook een waardig woonhuis. Van de buitenkant doet het denken aan een Hans en Grietje-huis maar binnen kan men genieten van een prachtige traditionele architectuurontwerpen. De dienstwoning telt twee riante slaapkamers en een badkamer.

Klik hier om naar Funda te gaan, om meer foto’s te zien van het landgoed dat wordt aangeboden voor bijna €6 miljoen.

Dienstwoning den dolder
Dienstwoning