De Poolse stervoetballer Robert Lewandowksi, verdient jaarlijks zo’n €125 miljoen aan salaris dankzij het scoren van doelpunten. De Pool heeft onder andere een luxe autocollectie – meerdere Ferrari’s – en hij heeft ook aardig wat horloges bij elkaar verzameld. Amsterdam Vintage Watches heeft een kijkje genomen in de horlogecollectie van de beste voetballer van het afgelopen jaar.

De horloges van Lewandowski: Patek Philippe

Wie aan de combinatie van profvoetballers en horloges denkt, zal al gauw denken aan Rolex. Lewandowski heeft echter ‘slechts’ twee merken horloges en daar zit Rolex niet bij. Eén van de twee merken die ‘Lewa’ bezit, is het Poolse Patek Philippe.

Hij heeft onder allereerst een Patek Philippe 5167A ter waarde van ongeveer €35.000. Ook heeft de Pool een 5968A met een oranje rubberen band en oranje details met dezelfde inkoopwaarde als de 5167A. Naast deze Aquanaut uitvoeringen, heeft hij ook twee Nautilus varianten; een stalen en een rosé gouden. Beiden hebben een inkoopwaarde van ongeveer €75.000.

Lewandowski Patek

Als de Pool zijn best doet, kan hij deze horloges op de markt aanbieden voor een veel hoger bedrag dan de inkoopwaarde.

Audemars Piguet

Naast Patek Philippe, heeft Lewandowski ook horloges van het Zwitserse Audemars Piguet. Allereerst heeft hij een Royal Oak 26320 in het roségoud en met een lederen band ter waarde van €35.000. Daarnaast heeft hij een – ook wel de Panda genoemd. De laatstgenoemde gaat ongeveer voor dezelfde prijs als de eerstgenoemde.

Audemars Piguet

De stervoetballer bezit ook een Audemars Piguet Remaster01, waar slechts 500 exemplaren van zijn gemaakt. Het model met een champagne-wijzerplaat heeft een waarde van ongeveeer €35.000. Het klassieke 01 model kan de Pool met zijn salaris van €125 miljoen makkelijk betalen. Deze is namelijk verkrijgbaar rond de €300.000.

De duurste horloge uit de collectie van Lewandowki, is de Audemars Piguet Royal Oak Tourbillion met een extra dunne kast. Dit horloge heeft een waarde van €170.000. Daar kun je in Polen een volwaardige villa voor kopen.

AP