Of je er van houdt of niet, niemand kan om de cabaretierkunsten van Najib Amhali heen. De Marokkaans-Nederlandse cabaretier – en tevens acteur – is al jaren een van de bekendste en populairste grappenmakers van ons land. De glorieuze carrière van de stand-upcomedian heeft hem ook een flink vermogen opgeleverd. Dit geeft hij graag uit aan zijn grootste passie: mooie auto’s. Laten we een kijkje nemen in het wagenpark van Najib Amhali.

De carrière van Najib Amhali

De acteer carrière van Najib Amhali begon op 19-jarige leeftijd met een rol in de serie Barst. 5 jaar later – in 1995 – won hij zijn eerste prijs als stand-upcomedian. Langzaam maar zeker kreeg Amhali steeds meer erkenning voor zijn rol als stand-upcomedian, maar ook als acteur.

In 22 jaar tijd heeft hij 10 eigen cabaretshows gedaan en 4 shows met andere cabaretiers. Naast zijn cabaretshows heeft de stand-upcomedian ook in veel shows en films gespeeld.

De auto’s van Najib Amhali

De 49-jarige Amhali maakt geen geheim van zijn liefde voor auto’s. Om de 2 jaar koopt de Marokkaan – die opgroeide in Zaanstad – een nieuwe auto. Zijn eerste auto kocht hij op 28-jarige leeftijd – een Mercedes 190 met een waarde van destijds €2700. Later reed ‘de Marokkaan uit de Jordaan’ nog veel andere auto’s, waaronder een BMW 335i Cabrio ter waarde van €75.000.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Najib Amhali (@najibamhali)

Huidige auto

Momenteel rijdt Amhali in een volledig zwarte Porsche Cayenne. Met deze bak kan hij een topsnelheid bereiken van ongeveer 300km/uur. Naast mooie auto’s, houdt de grappenmaker er ook van om lekker op vakantie te gaan. Amhali is vaak te zien in tropische oorden als de Malediven en Ibiza.

Aangezien de bestemmingen waar Amhali vaak heengaat vooral eilanden zijn, is het niet mogelijk om hier met zijn nieuwe bolide heen te rijden. In Nederland kan hij gewoon blijven genieten van zijn nieuwe pronkstuk.