De Beipanjiang-brug in het zuiden van China is de hoogste brug ter wereld. De bouw van het innovatieve project duurde drie jaar van en kostte maar liefst $ 147 miljoen. Het eindproduct is een brug over de Beipan rivier van maar liefst 1341 meter lang op een hoogte van 565 meter. Opvallend is dat de 6 hoogste bruggen allemaal in China zijn, de zevende plek is voor de Petroleum, in Papua New Guinea. Maar ook verder in de lijst van de hoogste bruggen, is China prominent aanwezig. Maak kennis met de allerhoogste.
Beipanjiang-brug
Miljoenen dollars aan onderzoekssubsidies hielpen voor het creëren van de hoogste brug ter wereld, die ook wel bekend staat als de Duge-brug. De aanleg van de Beipanjiang heeft het reizen in de Chinese provincie Guizhou volledig veranderd, die bekend staat om alle hoge bruggen die gemaakt moeten worden om door het rotsachtige en vaak verraderlijke terrein te navigeren.

Het is een belangrijke overbrugging, want twee zuidwestelijke plattelands-provincies worden zo met elkaar verbonden. Voordat dit torenhoge fenomeen bestond, duurde een ritje tussen de twee provincies circa vijf uur. Nu nog maar twee uur. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
Het werd in 2018 door het Guinness World Records erkend als ’s werelds hoogste brug en da tis in 2021 onveranderd gebleven. De bouw van de oeververbinding begon in 2011. Het complete plaatje werd voltooid op 10 september 2016 en werd op 29 december 2016 toegankelijk gemaakt voor het publiek vervoer. De brug kostte in totaal $147 miljoen en nam slechts drie jaar om in beslag om te bouwen.

De brug was zelfs effectiever dan de hogesnelheidstrein van China in het gebied – het verkortte de tijd om de vallei over te steken van 3 uur naar slechts 5 minuten. China heeft eigenlijk een reputatie voor hoge bruggen – het heeft de hoogste bruggen ter wereld met meer dan 250 bruggen van meer dan 100 meter hoog.