Aan de kust van Dubai ligt een wolkenkrabber genaamd de ‘Princess Tower’. De Princess Tower is met 414 meter hoog het hoogste woongebouw van Dubai. Het hoogste gebouw ter wereld – de Burj Khalifa – ligt ook in Dubai, maar heeft de onderste verdiepingen gereserveerd voor appartementen, waardoor dit niet het hoogste woongebouw is.

Het hoogste woongebouw van Dubai

De Princess Tower in Dubai was ooit het hoogste woongebouw ter wereld. Inmiddels is deze plek weggelegd voor 432 Park Avenue in New York. Desalniettemin mag de Princess Tower zich in ieder geval het hoogste woongebouw van Dubai noemen.

De toren heeft 101 verdiepingen bovengronds en 6 verdiepingen ondergronds. De kosten om de toren de maken waren in totaal €2 miljard en is daarmee een van de duurste gebouwen ooit gemaakt. In de Princess Tower zijn 763 luxe appartementen te vinden en verschillende penthouses.

In de Princess Tower

De prijs van een penthouse met 2 woonkamers, 5 slaapkamers, 7 badkamers, een kantoor en schoonmaaksters is ongeveer €2.2 miljoen. Wil je liever een penthouse huren? Dan ben je jaarlijks zo’n €130.000 kwijt. Voor een bescheidenere optie met slechts 1 slaapkamer en 2 badkamers ben je ‘slechts’ €160.000 kwijt in totaal.

Aan de veiligheid is ook gedacht, aangezien een winddetectiesysteem ervoor kan zorgen dat je niet het balkon op kunt als het te gevaarlijk is. Met één van de 13 liften kun je door het gebouw heen. Het mooiste aan de Princess Tower is het prachtige panorama uitzicht over de stad. Ook zijn er eventruimtes die afgehuurd kunnen worden.

Biljartkamer

Zowel binnen als buiten zijn er verschillende zwembaden en jacuzzi’s. Natuurlijk mag ook een sportschool niet ontbreken, eveneens als een sauna. Elke gast heeft de zekerheid dat hij zijn auto kwijt kan, tenzij je alle 12 auto’s uit je wagenpark wil stallen.

Mocht je naar Dubai willen reizen, maar het toch liever wilt houden op een tijdelijke overnachting? Bekijk dan hier een paar van de mooiste hotels in Dubai

Dubai woongebouw Dubai Dubai Princess Tower Dubai