Iedereen die toe is aan vakantie en graag naar Thailand wil gaan, kan nu zijn geluk op. De Thaise overheid probeert namelijk toeristen naar het land te trekken, door een luxe quarantaineverblijf aan te bieden.

Luxe quarantaine in Thailand

Bij aankomst in Thailand moet je verplicht kunnen aantonen dat je negatief bent getest, om vervolgens twee weken in quarantaine te mogen. De quarantaine is op een luxe privéjacht of een klein cruiseschip in het prachtige Phuket. Twee weken genieten van een heerlijke jachtvakantie klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door THAILAND 🇹🇭 (@thephuketlife)

De enige voorwaarde voor het luxe verblijf is dat je een slimme gadget moet dragen die je lichaamstemperatuur, hartslag en locatie bijhoudt. Mocht er iemand ziek worden, kan er direct worden ingegrepen. Het verblijf is onderdeel van het speciale Digital Yacht Quarantaine-programma.

Het doel van het programma is niet alleen om toeristen te trekken, maar ook om de luxejacht-sector vlot te trekken. Na afloop van de luxe quarantaine krijgen de toeristen de kans om door het land te reizen.

Thaise overheid

Het is niet de eerste keer dat de Thaise overheid probeert om toeristen te lokken. Eerder kregen toeristen de mogelijkheid om twee weken in quarantaine te blijven in luxe vakantieresorts om vervolgens 9 maanden door Thailand te reizen.

Thailand

Door de pandemie is de toeristische sector in het land hard getroffen. Toerisme is in Thailand goed voor een vijfde van het totale BBP, dus is het verlangen naar toeristen enorm groot. In het afgelopen jaar was het aantal toeristen afgenomen met meer dan 70% vergeleken met het jaar ervoor.

Situatie in Thailand

De situatie in Thailand is een stuk beter dan in Nederland. In Thailand is namelijk geen sprake meer van quarantaine en is zo’n beetje alles weer open. Alle toeristen die in het land komen moeten in ieder geval verplicht 15 dagen in quarantaine blijven. Dan lijkt ons de keuze om het op een privéjacht te doen toch het meest ideaal.

Thailand Quarantaine