Hartverscheurend om dit soort schoonheden te zien crashen, helemaal als het een gevolg is van een computerstoring. Ook in het verleden meldden we dat een luxe jacht van $75 miljoen, wederom in Sint Maarten, was betrokken bij een eenzijdig ongeluk. In een nieuwe editie van tragische voorgevallen moet een 77 meter lange superjacht GO van Turquoise Yachts het ontgelden: een op maat gemaakte creatie die geschat wordt op ongeveer $90,5 miljoen.

Turquoise megajacht crasht in Sint Maarten

Het gevaarte sloeg in op de pier van een luxe Caribische jachtclub en veroorzaakte ‘zeer aanzienlijke’ schade na een computerstoring. De kostbare aanvaring vond plaats bij de houten steiger van de jachtclub Sint Maarten in het Caribisch gebied. Het prachtige schip met turkooizen romp is eigendom van Capri Sun-sapmagnaat Hans-Peter Wild. Het schip dat door het houten dok en een betonnen muur boorde, pronkt met een helikopterplatform, een fitnessruimte, een stoomkamer, een zwembad en een eigen ziekenhuis aan boord. Het dok van Sint Maarten Yacht Club is tot nader order gesloten, terwijl de omvang van de schade wordt geëvalueerd.

Crash-jacht

Een door hen gepost bericht luidde: ‘Zoals de meesten van jullie inmiddels hebben gehoord, heeft zich vanmorgen een ongeval voorgedaan met een megajacht. Ze verloren de controle over het schip en raakten het dok van de Sint Maarten Yacht Club. Niemand raakte gewond en de schade is louter structureel, maar zeer aanzienlijk. We zijn momenteel de omvang van de schade aan het beoordelen om een ​​plan voor wederopbouw te maken”.

Video

Toeschouwers filmden het vlaggenschip van de Turkse werf Turquoise Yachts tegen het dok toen het Simpson Bay Lagoon verliet vanaf zijn ligplaats in de jachthaven van Ile de Sol. De omstanders roepen in de video aan de lopende band: ‘Oh my God’. Niet dat god er iets aan ging doen, maar ach, ’t viel te proberen

Het repareren van het superjacht zal niet alleen een beproeving zijn, zelfs het repareren van de aangetaste dokken kan maanden duren. De schade op het schip lijkt nog enigszins beperkt, maar een aantal krassen op een jacht van dit kaliber kan oplopen tot de tienduizenden euro’s aan schade.