In Japan ligt een gigantisch schip dat eruit ziet als een drijvend hotel. Haal je de onderkant weg en vervang je het water door grond, dan kijk je tegen een grote villa aan. Zo’n villa heet in Japan een ‘ryokan’ en is traditionele Japanse vorm van een hotel. Zo’n hotel is enkele jaren geleden op een schip gebouwd en is nu nóg luxer dan het hiervoor was. We hebben eens een kijkje genomen.

Hotel schip in Japan

Guntu is de naam van het grote schip, met een hotel erop. Men kan het een cruise noemen, maar dit is het eigenlijk niet. Het is formeel gezegd een ryokan die in zijn geheel op een boot is gezet. Het is een soort kruising tussen een jacht en een cruiseschip en wordt door Japanners gezien als een waar kunstwerk. Het bijzondere is ook dat het schip nu elektrisch is. Geen luchtvervuiling meer dus!

Het schip is vergeleken met twee jaar geleden 20 meter langer geworden. Het schip is nu 82 meter lang en biedt klanten de mogelijkheid om 1 tot 3 nachten te verblijven in één van de 19 kamers. De reden dat er relatief gezien zo weinig kamers zijn op het lange schip, is omdat de kamers die aanwezig zijn enorm groot zijn. Eén nachtje verblijven kost daarom ook €3000 – all inclusive.

Wat kun je verwachten?

Het hotel op het schip is geheel gemaakt van een speciaal soort elder-hout en geeft gasten een heerlijke Japanse rust. Het schip heeft drie verdiepingen met verschillende kamers op elke verdieping, die elk weer een balkon hebben. Gasten kunnen gebruik maken van een sauna, een wellness, een bubbelbad en een grote massagesalon. Ook is er een luxe restaurant die de traditioneel Japanse gerechten kookt.

5-sterren

De kwaliteit van de kamers en de voorzieningen zijn zo goed, dat het hotel een officiële 5-sterrenstatus heeft gekregen. Voor het geld dat je betaald heb je werkelijk alle luxe die je van een hotel kan verwachten.

Op het schip is niet plaats voor veel mensen, dus kan je ook nog eens heerlijk tot rust komen. Je drijft immers ook op een verlaten stuk water: ideaal! Boeken kan hier.

guntu

 

Schip

 

Japan

 

Bad

 

kamer