Qua architectuur zou deze woning perfect inblenden in een wijk als Willemspark, Amsterdam, maar deze locatie bevindt zich toch echt 20 minuten rijden verderop. Aan de Vecht welteverstaan. Middenin een prachtig park ligt deze historische buitenplaats ‘Zwaanwijck’ uit 1896, te Nigtevecht. De buitenplaats bestaat uit het kasteel, een hovenierswoning en een koetshuis. Dit maakt allen deel uit van een zeer goed onderhouden park van 7 hectare.

Historisch kasteel, maar comfortabel

Wonen in een kasteel zonder afbreuk te doen aan de hedendaagse normen van luxe en comfort? Dan past dit geheel gerestaureerde monumentale kasteel perfect in jouw straatje. Het kasteel appartement bestaat uit bijna de halve eerste verdieping en een gedeelte van de verdiepte parterre van het kasteel. Het luxe appartement beschikt daarnaast over een op het zuid-westen gelegen tuin met eigen aanlegsteiger in de rivier de Vecht.

Nabij de oprit zijn er twee parkeerplekken en nog voldoende ruimte voor gasten die een jaloersmakende tour willen tijdens housewarming. Daarnaast zijn er ook genoeg voorzieningen om de koper en z’n gasten dagen lang zoet te houden, met onder meer het buitenzwembad, tennisbaan, speelweide en een fruitboomgaard.

Via de statige hoofdingang zet je je eerste stappen in het monumentale majestueuze appartement. Eenmaal voorbij de hal kom je via een dubbele deur terecht in de chique woonkamer met open haard met monumentale schouw en zullen de 4,50 meter hoge plafonds een indrukwekkende sfeer afgeven.

kasteel hal

De woonkamer biedt uitzicht op de eigen tuin en geeft via twee eiken schuifdeuren toegang tot een groot terras. Werkkamer met fraaie op maat gemaakte boekenkasten. Deze kamer is voorzien van eiken parket, marmeren schouw, stuc plafond en een erker met uitzicht op de schitterende tuin. De exclusieve en hand gemaakte keuken met als eyecatcher een handgeschilderd tegeltableau met daarop afgebeeld een historische blik op het IJ in Amsterdam.

Souterrain

Doormiddel royale trap in de eetkamer kom je uit in het souterrain. Maar hier is ook een ruime slaapkamer met grote diepe inbouwkasten en aangrenzend een eigen badkamer met Carrara betegelde doucheruimte en terrazzo vloer. In totaal zijn er maar twee slaapkamers en twee badkamers voor de gelukkige koper.

Kasteel

Tweede slaapkamer en badkamer voorzien van een dubbele wastafel, ruim ligbad, wanden met Carrara marmer betegeld en een terrazzo vloer.

Landgoed Zwaanwijck

De ligging van landgoed Zwaanwijck is zeer centraal, tussen Amsterdam (20 minuten) en Loenen aan de Vecht, in een rustige en landelijke omgeving die per auto en openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar is. De 196 m² aan wonen kost je € 7.577 per m². Dat komt neer op een totale vraagprijs van € 1.485.000.

kasteel Landgoed Zwaanwijck