Het is misschien wel één van de intiemste dingen die we samen doen: slapen. Op het moment dat je slaapt ben je weerloos en je niet bewust van de dingen die je doet of hoe je erbij ligt. Voor veel mensen is het dan ook best een stap om voor het eerst met een nieuwe partner te slapen. Zeker als je daarbij dan ook nog eens het felbegeerde dekbed moet delen.

Vertrouwen

Er zijn mensen die overal en altijd kunnen slapen. Zij gaan liggen (of zitten), sluiten hun ogen en weg zijn ze. Dat kan op zich al behoorlijke luxe zijn, want de meeste mensen ligt dit echter wat gecompliceerder. Slapen is voor hen iets dat ze alleen kunnen op een plek waar ze zich volledig op hun gemak voelen. Niet zo vreemd, want als je slaapt ben je er fysiek wel, maar ben je niet of nauwelijks in staat om te reageren op wat er om je heen gebeurt.

Dekbed

Zeker voor mensen die graag de touwtjes in handen houden, die graag controle hebben, is dat best lastig om in gezelschap te kunnen. Het idee dat je niet in staat bent om te reageren op wat er om je heen gebeurt, dat je kwetsbaar bent en mensen je kunnen zien op een moment waarop je geen controle hebt over hoe je eruitziet en wat je doet, kan best lastig zijn.

Om die reden is het voor veel mensen best een stap om voor het eerst met een nieuwe partner te slapen. Vooral vrouwen lijken hier last van te hebben, al is het natuurlijk vooral iets dat per persoon kan verschillen. Lig je voor het eerst bij elkaar in bed, en is het tijd om te gaan slapen, kan het zomaar zo zijn dat dit een stuk lastiger gaat dan wanneer je in je eentje in je bed ligt. Je overgeven aan je slaap, kwetsbaar zijn en de ander volledig durven vertrouwen, dat kan nog best een dingetje zijn.

“Blijf van het dekbed af!”

Waar samen slapen sowieso even wennen kan zijn, kan het 2-persoons dekbed ook een probleem gaan vormen. Zeker als je gewend bent om alleen te slapen, is het echt even schakelen als er nog iemand is die onder hetzelfde dekbed ligt. Die zich omdraait, en daarmee zomaar een stuk van jouw dekbed ‘af kan pakken’.

Is dat bij jullie ook het geval? Overweeg dan eens een lekker groot lits-jumeaux dekbed. Dat geeft jullie allebei wat meer ruimte om te rollen en te sleuren, zonder dat de ander het daardoor kou vat. Ben je echt gehecht aan je eigen dekbed om je heen? Maak het jezelf niet te moeilijk en ga voor twee losse dekbedden. Dat houdt het in dat geval waarschijnlijk een stuk gezelliger tussen de lakens, zoals het ook hoort.