Zodra de zomer weer begint, kan men – mits alles mee zit natuurlijk – weer met het vliegtuig naar een zonnig oord vertrekken. Bij veel vliegtuigmaatschappijen is de kleine beenruimte en het gebrek aan luxe een tegenvaller.

Een privéjet hebben daarentegen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, dus moeten velen het houden op een simpele Boeing. Toch zijn er Boeings die zelfs privéjets primitief laten lijken. Tijd dus om te kijken naar de meest luxe Boeing-787 ter wereld.

De meest luxe Boeing-787 ter wereld

Als we zeggen dat misschien wel het meest luxe privéjet een Boeing 787 betreft, houden we je niet voor de gek. Het gaat namelijk om een omgetoverde VIP-variant van het alom bekende 787-model. Een normale Boeing 787 biedt normaal plaats aan 242 mensen, maar de aangepaste variant heeft een maximum van 40. Lekker rustig toch?

Boeing-787

We praten over de BBJ ‘Dream Jet’, officieel de meest luxe Boeing 787 ter wereld. Het vliegtuig werd in 2017 omgetoverd van 787-Dreamliner naar privéjet – als eerste ter wereld. De Dream Jet kan 17 uur in de lucht blijven zonder te tanken, dus zijn er altijd 4 piloten aanwezig.

BBJ Dream Jet

Voor niets gaat de zon op, dus wie het privévliegtuig af wil huren zal zich moeten voorbereiden op een prijs van €58,500 per uur. Mocht het je lukken om het maximale aantal van 40 passagiers weten op te trommelen, kun je de kosten per persoon nog onder de €1500 houden per uur.

Luxe boeing-787
Boeing-787

Voor dit geld krijg je meerdere kamers, waaronder een luxe slaapkamer met een kingsize bed en geluidsdichte muren. Aangrenzend is er een grote badkamer met meerdere kranen en een inloopkast. Douchen op grote hoogte is ook mogelijk.

Een derde van de oppervlakte van de Dream Jet wordt in beslag genomen door de grote leefruimte. In deze leefruimte is plaats geboden aan dinertafels, een gigantische tv, loungestoelen, banken die omgetoverd kunnen worden tot bedden en een badkamer. In totaal zijn er 5 badkamers aanwezig.

Boeing

Voor die zich willen afzonderen van de rest, kunnen naar de businessruimte gaan. Hier is plaats voor 16 passagiers die in alle stilte met elkaar een belangrijk gesprek kunnen voeren. Passagiers zijn vooral belangrijke zakenmensen of koninklijke personen.

Gelukkig voor jullie is dit privévliegtuig ook beschikbaar om af te huren. Zij die eens groots uit willen pakken, kunnen hier hun reservering aanvragen.