Mercedes-Benz gaat een nieuw paradepaardje lanceren in de vorm van een elektrische limousine. De EQS is de eerste volledige elektrische limousine van Mercedes en wordt in augustus van dit jaar uitgebracht. We kunnen wel uren praten over het prachtige design en de specificaties, dus we beperken ons voor nu slechts tot een artikel over deze wonderwagen. Waarbij het interieur de kop afbijt.

Nieuwe Mercedes-Benz EQS limousine

Met de nieuwste EQS  limousine geeft Mercedes-EQ een nieuwe definitie aan het elektrische autosegment. De combinatie van technologie, design, functionaliteit en connectiviteit maakt de EQS tot een bijzondere wagen. Wat betreft het ontwerp van de auto, laat Mercedes-Benz Nederland slechts iets los over het interieur van de wagen en niet van de buitenkant. Gelukkig laat enkel het interieur ons al smelten.

Mercedes

De auto wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie (AI) waardoor het model ook enorm innovatief is. Samen met de S-Klasse en de Mercedes-Maybach S-Klasse wordt deze EQS limousine volledig CO­2-neutraal geproduceerd. De ‘S’ in EQS refereert niet naar de S-klasse, maar voor het zogeheten Luxury segment waarin de elektro-limo gaat opereren.

limousine

De Mercedes-dealers krijgen in april de prijslijst van de EQS, waarna de fabriek meteen de bestelschermen opent. De productie zal niet lang daarna starten, zodat de eerste exemplaren van de EQS al in augustus kunnen worden uitgeleverd. Mercedes is hard aan de weg aan het timmeren om enorm veel nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. De elektrische limo is één van deze nieuwe modellen.

Specificaties en uiterlijk

Over de specificaties van de Mercedes EQS is nog nauwelijks iets bekend. Volgens Mercedes heeft de elektrische luxelimousine een range van maximaal 700 kilometer en kan hij in slechts 15 minuten ongeveer 250 kilometer aan actieradius bijladen.

benz

Qua uiterlijk zal de EQS hoogstwaarschijnlijk gaan lijken op de Vision EQS die in 2019 aan de buitenwereld werd getoond. Er zijn op het internet verschillende foto’s opgedoken van de vorm van de EQS limo en die zijn hieronder te zien. Uiteraard ziet de limo er nog veel futuristischer uit als het bedekkende omhulsel van de auto eraf wordt gehaald.

Limo