De kleur Lime goud zal velen van jullie weinig tot niks zeggen. Toch is het een vrij opkomend fenomeen bij sierraden, auto’s en interieur. De kleur is het best te omschrijven als goud met een geelgroene tint. De kleur ontstaat door de combinatie van goud, zilver en ijzer, waardoor er een bleke geelgroene tint ontstaat. Deze kleur vindt ook het horlogemerk Montblanc zo bijzonder, dat ze een limited-edition retro horloge hebben gemaakt in deze kleur.

Montblanc brengt bijzonder retro horloge uit

Montblanc heeft een nieuw limited-edition retro horloge van het 1858 Split Second Chronograph model uitgebracht. Zoals hierboven al uitdrukkelijk is vermeld, heeft het horloge de bijzondere Lime-gouden kleur. Het horloge is gemaakt met een legering van 18 karaat goud, zilver en ijzer. Deze combinatie geeft de prachtige Lime-gouden kleur die ook perfect past bij de groene tinten die in het uurwerk zijn verwerkt.

Montblanc

 

horloge
uurwerk

Mechanisch gezien is het horloge identiek aan de 1858 Split Second Chronograph die twee jaar geleden uitkwam. Deze limited-edition versie valt natuurlijk veel meer op en is ook een stukje prijziger. De prijs van het limited-edition model komt namelijk neer op $50.000 – omgerekend €42.000, terwijl je voor een normale Chronograph van Montblanc ongeveer €4500 betaalt.

De 1858 Split Second Chronograph

Eén van de mooie kenmerken aan de 1858 Split Second Chronograph is dat de achterkant van het horloge doorzichtig is, waardoor het uurwerk aanschouwd kan worden. Er bestaat al een variant van deze Chronograph met een gouden kast, maar dit is niet de Lime-gouden versie. Daarnaast is bij het limited-edition retro model ook de wijzerplaat volledig 18 karaat goud.

montblaaa

Eerder bracht Montblanc ook al een titanium versie van de Split Second uit. Deze titanium versie is een stuk minder opvallend, maar heeft daarentegen weer zijn eigen voordelen. Zo is dit horloge enorm licht en heeft het een heel andere kleurencombinatie (zilver met blauw). Het is maar net welke je mooier vindt, al is de Lime-gouden retro editie van het horloge een kleine €20.000 meer.