Een nieuwe nummer van Drake betekent een nieuwe muziekvideo waarin hij kan pronken met zijn meest extravagante speelgoed. In zijn nieuwste uitgebrachte video voor de single “What’s Next” doet hij dat met een Patek Philippe Nautilus om zijn pols, speciaal voor hem ontworpen door ontwerper designer en Off-White CEO Virgil Abloh. De rapper uit Toronto heeft zijn liefde voor bizarre uurwerken nooit verborgen gehouden, maar dit horloge is zelfs voor hem next-level.

Drake’s custom Patek Philippe

Drake benoemt het aangepaste horloge al de allereerste regel van het openingsvers van zijn nieuwste nummer, maar het is pas halverwege de drieënhalve minuut van de video door het met sneeuw bedekte Toronto dat het voor het eerst verschijnt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @virgilabloh

(Het jasje, moeten we opmerken, is een ander Abloh-ontwerp, geproduceerd in zijn rol als artistiek directeur van herenkleding voor Louis Vuitton.) En hoewel het gedwongen wordt om schermtijd te delen met Drake, een Rolls-Royce met een op maat gemaakt Chrome Hearts-interieur en een prachtige Mercedes-Benz SLR Maybach, het horloge is de duidelijke ster.

Ref. 5726

Het is ook gemakkelijk in te zien waarom. Het model is een ref. 5726, een enorm wenselijk horloge met een jaarkalender met een maanfase-complicatie dat in 2019 werd toegevoegd aan de Nautilus-familie van Patek Philippe. Abloh ontwierp het over-the-top maatwerk en maakte het mogelijk samen met juwelenhuis MAD Paris.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @virgilabloh

Een van de slechts twee ter wereld, het uurwerk werd volledig gedemonteerd, schoongemaakt en in een speciale vacuümkamer geplaatst om te worden gecoat met diamantachtige koolstof voordat het werd bedekt met smaragden. Hoeveel stenen er mee gemoeid zijn is nog onbekend, maar zo te zien is er niet zuinig mee gedaan.

Meer over Drake’s ongekende welvaart lees je hier.