Zo’n beetje elke goedbetaalde speler rijdt een dure wagen. Ook de Nederlandse voetballers houden van mooie auto’s en zijn best bereid om hier een flink geldbedrag aan uit te geven. Onder de Nederlandse profvoetballers is de veelbesproken Quincy Promes degene met de duurste bolide.

Nederlandse profvoetballers en hun auto’s

Steeds meer Nederlandse profvoetballers breken door in het buitenland. Zo is Frenkie de Jong doorgebroken bij FC Barcelona, vecht Donny van de Beek voor een basisplek bij Manchester United en maakt Mathijs de Ligt al twee jaar deel uit van de defensie van Juventus. Met deze transfers waren uiteraard grote bedragen gemoeid en de salarissen van de heren lopen uiteen tot €8 miljoen op jaarbasis.

Over smaak valt niet te twisten, maar met een jaarsalaris als dit kun je een behoorlijk mooie auto op de kop tikken. Dat je niet in het buitenland hoeft te voetballen om een dure auto te kopen, blijkt als we kijken naar de duurste auto’s van de Nederlandse profvoetballers. De Nederlandse voetballer met de duurste auto is de 29-jarige Quincy Promes, die onlangs van Ajax naar Spartak Moskou verkaste.

Quincy Promes auto

Lamborghini Urus ABT

De duurste auto’s

Voor zijn Lamborghini Urus betaalde de vleugelspeler liefst €286.000. . Ajax voetballers houden blijkbaar van dure wagens, want op plek 2 staat Ajacied Ryan Babel met zijn Bentley Mansory Continental ter waarde van €230.000.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

De top 3 wordt compleet gemaakt met de bekendste Nederlandse voetballer wereldwijd, namelijk Virgil van Dijk. Virgil rijdt een Mercedes C63 AMG ter waarde van ruim €129.000. Gezien zijn jaarsalaris heeft hij dit binnen 5 dagen weer terugverdiend. Niet elke Nederlandse voetballer houdt van extravagante auto’s. Zo rijdt Stefan de Vrij in Milaan gewoon rond met een Volvo XC9 van de club.

Een naam die we niet mogen vergeten is Memphis Depay, die vooralsnog speelt bij Olympique Lyon. Memphis reed eerst de duurste auto van alle Nederlandse profvoetballer, een Rolls Royce Wraith Mansory ter waarde van €350.000, maar het is niet duidelijk of de spits deze nog steeds in bezit heeft.

Mansory