Hoewel Singapore erop het eerste gezicht ziet als een consumptieparadijs, staat de metropool vooral bekend als de groenste stad van Azië vanwege ambitieuze milieudoelstellingen. Terwijl andere Aziatische steden worstelen met vervuiling, overbevolking en drukke wegen, wordt Singapore gezien als hét voorbeeld van duurzame oplossingen. Maar er zijn nog veel meer redenen voor een bezoek aan dit unieke land.

1. Duurzaamheid

Hotels transformeren hun gemeenschappelijke ruimtes zowaar om in tropische paradijzen, die zowel voor het aanzien als voor het milieu aangenaam zijn. Parkroyal Collection Pickering heeft bijvoorbeeld een etage omgetoverd tot de wellness floor inclusief een 300 meter lange tuin (Zie foto hieronder).

Singapore

Parkroyal Pickering Hotel Pte. Ltd.

Maar dan zijn we er nog niet. Zo heeft het hotel badkuipen van gerecycled composietgraniet, regenopvang installaties en zijn alle kamers voorzien van recyclebakken en automatisch dimbare lichten. Met verschillende initiatieven streeft Singapore ernaar om de omgeving te beschermen en bouwt het eiland hard aan een duurzamer toekomst.

2. De architectuur, innovativiteit en natuur

Vanwege internationale invloeden, heeft Singapore een breed scala aan eetgelegenheden. Wat velen niet weten is dat er talloze lokale boerderijen zijn die duurzame producten leveren aan restaurants. Zoals aan The Summerhouse, die een farm-to-table concept heeft. Via een landbouwcollectief van telers zorgt dit restaurant ervoor dat in elk gerecht seizoensproducten worden gebruikt.

Singapore Airlines

1-Garden Pte. Ltd.

Gardens by the Bay laat zien dat natuur samengaat met architectuur en techonologie. Dit duurzame park wordt gekenmerkt door 18 enorme futuristisch uitziende supertrees. Ze zijn ontworpen om zonlicht op te vangen, regenwater op te slaan en de luchtdoorvoer te verzorgen voor het koelingssysteem van nabij gelegen conservatoria. En ziet er daarnaast ook bijna sprookjesachtig uit.

Gardens by the Bay

Supertree Grove

3. Vliegen met Singapore Airlines

Singapore Airlines vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Singapore met de moderne Airbus A350. In deze ongekende tijden heeft de airline de reinigings- en voorzorgsmaatregelen geïntensiveerd om het welzijn van de passagiers te waarborgen. Tevens heeft de maatschappij initiatieven geïmplementeerd om de ecologische voetafdruk te verlagen.

Singapore

Voor meer informatie: www.VisitSingapore.com/www.singaporeair.com

Singapore