Een skiresort in Colorado tilt de aanbevelingen voor sociale afstandelijkheid letterlijk naar een nieuw niveau. Het resort bouwt gondels op die zijn omgetoverd tot privé-restaurants waar hongerige klanten kunnen aanschuiven in een warme omgeving in de lucht.

Faillissement

Natuurlijk veranderde het begin van de pandemie en de reeks beperkingen alles. Dominique Bastien  kon al haar contracten van de piste afgooien. De ondernemer had het punt bereikt waarop ze voelde dat haar enige uitweg was om failliet te gaan. De eigenaar van The Gondola Shop, een bedrijf gespecialiseerd in de aankoop en renovatie van gondels, baarde aan het begin van de winter veel zorgen.

Town of Mountain Village-3

“Ik was langzaam van plan om failliet te gaan – geen grap,” vertelde Bastien aan Food and Wine.

Innovatieve gondels

Een onverwacht belletje vanuit de Town of Mountain Village veranderde dat echter allemaal. Het resort, niet ver van Telluride in de staat Colorado, gaf haar een verrassende opdracht: 25 gondels.

Die moesten allen worden omgevormd tot een volwaardige eetgelegenheid met verwarming, verlichting en Bluetooth-geluidssystemen die klanten konden ontvangen van de restaurants van het resort. Bastien. Ze aarzelde geen seconde en ging in op de aanvraag. En dat is maar goed ook.

gondels

Ze renoveerde de gondels en verkocht ze vervolgnes als hergebruikte units voor après-ski installaties of evenementen. Het begon als een nichemarkt met af en toe een bestelling die een aanvulling vormde op het inkomen dat ze verdiende uit haar reguliere bedrijf van het polijsten en opnieuw schilderen van gondels die nog steeds in gebruik waren in resorts.

Gondol

Dit last-minute voorstel weerhield haar er niet alleen van om haar bedrijf te sluiten, maar stelde haar ook in staat een aanzienlijk bedrag te verdienen. De hutten werden voor $5.000 per stuk gekocht en vervolgens voor $15.000 tot $20.000 verkocht of voor $500 per maand gehuurd.

“Het pakte heel raar, maar heel goed uit.

Sindsdien is de vrouw die haar kleine bedrijfje met weinig tamtam runde, met vlag en wimpel tevoorschijn gekomen. En de ondernemer concludeert: “Het werd gewoon gek. Het pakte heel raar, maar heel goed uit.”