Alle sneakerfans opgelet: het internationale veilinghuis Sothebys gaat 50 zeer unieke en zeldzame Nike schoenen verkopen. In samenwerking met English Sole – een sneakerwinkel uit Chicago – gaat het veilinghuis de zeldzame schoenen aanbieden. Tussen de schoenen zitten verschillende grote namen die in de sneakerwereld alom bekend zijn. Eén ding is zeker; het gaat veel, heel veel geld opleveren.

Zeldzame Nike schoenen

In de veiling worden in totaal 50 paar schoenen aangeboden. Elk paar is of heel uniek, of enorm zeldzaam. Voorbeelden van de schoenen die worden aangeboden zijn de ‘Nike Air Force 1 Entourage x Undefeated x Fukijama Gold’. Deze schoenen zijn gemaakt als herinnering aan de HBO-serie Entourage. De verwachte opbrengst van enkel dit paar is al €35.000. Het huidige bod is €27.000, dus de verwachte prijs kan nog dik overtroffen worden.

Een ander voorbeeld van een peperduur paar schoenen is de Nike Air Yeezy 2 ‘Mismatch’ Sample Signed by Kanye West. Deze schoenen zijn ontworpen en gesigneerd door de rapper Kanye West en wordt naar verwachting verkocht voor €45.000 – €50.000. Niet mis voor een paar schoenen. De reden van de hoge prijs is omdat dit exemplaar nooit is uitgebracht. Deze schoen gaat dus ook niet nogmaals worden gemaakt.

Schoenen

Vooral de Jordan sneakers zijn in trek. Veel van deze schoenen zijn in samenwerking gemaakt met artiesten, waardoor ze een fortuin opleveren. Bijna 80% van de schoenen die op de veiling worden aangeboden zijn Nike Jordans, vernoemd naar de legendarische basketballer Michael Jordan.

De waarde

De collecties van de schoenen variëren van muziek tot kunst en van design tot mode. De prijskaartjes zijn niet alleen gebaseerd op de zeldzaamheid van sneakers, maar ook het verhaal achter de schoen. Zo is een paar gouden schoenen veel goedkoper dan een ‘doornormaal’ paar Jordan schoenen. Dit komt omdat het verhaal achter de Jordan schoen voor veel mensen veel meer waard is dan het geld dat ze moeten betalen.

duur

Heb je een zakcentje over en ben je van plan om één van deze zeldzame sneakers te bemachtigen? Klik dan hier om naar de veiling te gaan.