In deze aflevering gaat Floris rijden in een statige, custom Land Rover Defender 110. Hij reist af naar het pittoreske Leersum alwaar hij een afspraak heeft staan met Anita Bos, directeur van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen. Samen lopen zij door het prachtige gebouw en nemen een kijkje in enkele suites. Ook het in december 2018 met één Michelin ster bekroonde restaurant Voltaire wordt niet overgeslagen én Floris leert nog wat van de geschiedenis van het Landgoed, welke behoorlijk indrukwekkend is.

Landgoed Parc Broekhuizen

De vermelding van deze locatie dateert uit de 12e en 15e eeuw, toen rijke zakenlui uit de hoofdstad de inspirerende schoonheid van de omgeving zo dicht bij de stad ontdekten, om hier vervolgens hun tweede huis te bouwen. Parc Broekhuizen onderging een groot restauratieproces vanaf 2011 en opende eind 2016 haar deuren.

Parc-Broekhuizen-1

Het werd een iconisch erf voor de gasten, die op zoek waren naar kwaliteit en luxe. Deze details worden prachtig aangevuld met moderne kunst en historische kenmerken. Evenals fijnproevers die elk detail van de sublieme keuken, wijnkaart en toegewijde diensten waarderen.

De unieke omgeving te midden van een groot eeuwenoude bos, biedt alle gelegenheid voor recreatieve uitstapjes, waaronder golfen op de nabijgelegen 27-holes golfbaan van Anderstein. Parc Broekhuizen bevat 22 speciale suites en kamers in het Hoofdhuis en het Koetshuis, Restaurant Voltaire & Bistro LOF vier prachtige salons en werkelijk waar schitterende terrassen.

Per golfcar wordt de rondleiding over het Landgoed voortgezet en zien we onder meer de eigen moestuin, restaurant Lof en de zalen én hotelkamers in het Koetshuis. Natuurlijk wordt er weer traditiegetrouw champagne gesabreerd. Dit keer vanaf het achterterras in de vijver van het Landgoed.

Land Rover Defender

De Land Rover waar me mee arriveren is van top tot teen aangepast door de jongens van ‘The Landrovers’. Zij trokken deze Defender 110 (4×4 permanent) helemaal uit elkaar en gooiden er een Chevrolet 6.2 V8 supercharged motor met 650 pk. Speciaal over dit staaltje vakmanschap komt later nog een video.

Ook staat deze video wederom in het teken van een winactie, alles te maken met Parc Broekhuizen. Je kunt namelijk een overnachting winnen! Hoe subliem is dat? Wat je moet doen om kans te maken, hoor je in de onderstaande video.