Land Rover en Virgin Galactic hebben hun partnerschip verlengd tot 2024. Samen met deze onthulling hebben de partners ook een nieuw ruimteschip uit de doeken gedaan, het eerste commerciële ruimtevaartuig ter wereld. Onder de titel: Range Rover Astronaut Edition.

Range Rover Astronaut Edition.

Met deze verlengende samenwerking blijft Land Rover een integraal onderdeel van de dagelijkse activiteiten van Virgin Galactic. Momenteel is de  ‘SpaceShipTwo’ bezig met de laatste testvluchten, voordat het z’n reguliere commerciële transportdiensten gaat aanbieden.

Virgin Galactic heeft al zo’n zeshonderd toekomstige klant-astronauten gecontracteerd. Zij worden tijdens de lancering – op een nog niet genoemde datum – op Spaceport America ook per Land Rover naar hun vlucht vervoerd. Virgin Galactic zette ook een vloot Land Rovers in voor de verhuizing van het bedrijf van de bouw- en testlocatie in Californië, naar Spaceport America in de staat New Mexico.

Richard Branson

Terug in 2019 onthulden Sir Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic, en Gerry McGovern, Jaguar Land Rover Chief Creative Officer, de Range Rover Astronaut Edition. Deze speciale uitvoering was door Land Rover SV Bespoke exclusief ontwikkeld en vervaardigd voor Virgin Galactic Future Astronauts. Allemaal ter ere van het partnerschap en van de historische bijdrage van Future Astronaut aan verkenningsvluchten naar het heelal.

Een team van acht zeer ervaren astronauten van Virgin Galactic maakt zich nu klaar New Mexico voor de volgende ruimtevlucht vanaf de basis. Sir Richard Branson is van plan later dit jaar zelf ook de ruimte in te knallen. Joe Eberhardt, President en CEO van Jaguar Land Rover North America, zegt: “Toegankelijke ruimtereizen voor ontdekkingsreizigers over de hele wereld is het volgende grote avontuur. Land Rover is er trots op om samen te werken met het Virgin Galactic-team om alle toekomstige astronauten te ondersteunen bij het verleggen van de grenzen.”

Michael Colglazier, Chief Executive Officer van Virgin Galactic, voegt daaraan toe: “Fantastisch om onze toekomstige astronauten over de hele wereld te zien genieten van de unieke Range Rover Astronaut Edition. We zijn verheugd deze sterke samenwerking te kunnen voortzetten. Met een gedeelde pioniersgeest, het nastreven van avontuur en een visie om de grenzen van reizen te verleggen, is dit een natuurlijke samenwerking tussen onze twee bedrijven en een die verkenning naar nieuwe hoogten zal tillen.”