De legendarische Jaguar E-Type viert zijn 60e verjaardag. De Schotse distilleerderij Glenturret heeft daarom speciaal voor dit jubileum een limited edition whisky geproduceerd, volledig in het teken van dit Jaguar model. Een welkome jubileum-uitgave voor de whiskyliefhebber

Glenturret E-type 60th Anniversary Single Malt

De whisky die door Glenturret geproduceerd is, heeft ook een naam. De ´Glenturret E-type 60th Anniversary Single Malt´ whisky bevat 30-jaar oude whisky die is gerijpd in 4 vaten. Eenieder die een fles aanschaft, krijgt ook een op maat gemaakt boek en een sleutelhanger om de gedenkwaardige gelegenheid te markeren.

Glenturret

De smaak van de whisky is volgens de distilleerderij te omschrijven als complex met een combinatie van zoet, olieachtig met donker fruit, gedroogde gember en schoon eikenhout. Het ontwerp van de whiskyfles is gebaseerd op de bekende Jaguar Classic parfum.

Het nadeel aan de unieke fles is dat het louter in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar is. Liefhebbers zullen dus ofwel een uitstapje moeten maken, of een verre kennis de fles laten bestellen. De E-type 60th Anniversary Single Malt wordt daarnaast geleverd in een op maat gemaakte houten kist. De verkoopprijs van de fles is £1500 – omgerekend zo’n €1750.

Jaguar E-Type

De auto waar het allemaal om draait, is de Jaguar E-Type. Het model werd voor het eerst geproduceerd in 1961 – vandaar het 60-jarig jubileum – en groeide uit tot één van de meest populaire Jaguar modellen ooit. In totaal zijn er meerdere generaties van het model gebouwd.

 

Jaguar

Het begon bij de E-Type Series 1, met een cilinderinhoud van 4,2 liter en een topsnelheid van 241 km/uur. De Series 2 was een verbeterde versie van de eerste, met een nieuwe bediening, nieuwe stoelen en een beter interieur. De Series 3 kreeg de nieuwe Jaguar 5,3 liter V12 onder de motorkap en werd verkrijgbaar als een cabriolet en 2+2 coupé.

Jaguar e type

2 jaar geleden zou Jaguar met een prachtige E-Type Zero komen; een elektrische variant van de klassieke auto. Echter, werd dit plan door probleme afgeblazen en dropen veel liefhebbers teleurgesteld achter. Ach, wellicht kan deze unieke Jaguar whisky die pijn een beetje verzachten