In onze hoofdstad staat sinds een korte tijd een pand te koop voor €5 miljoen. Het gaat hier niet om een grote villa of een landhuis, maar om een rijtjeshuis. Op de Prins Hendriklaan 42, staat een authentiek herenhuis te koop van 9,5 meter breed. Tijd om een kijkje te nemen naar het op-één-na duurste rijtjeshuis van Nederland.

Rijtjeshuis van €5 miljoen te koop

De Prins Hendriklaan in Amsterdam-Zuid is de duurste straat op Funda. Er staan in totaal drie huizen te koop, waarvan twee rijtjeshuizen. Op nummer 46 kun je het duurste rijtjeshuis van Nederland vinden, met een vraagprijs van €6.25 miljoen. Twee deuren verder – op nummer 42 – staat ook een rijtjeshuis te koop voor €5 miljoen, met meer kamers.

Rijtjeshuis 6

Het huis in kwestie werd gebouwd in 1921 en heeft een woonoppervlakte van 373m². Bij binnenkomst valt vooral de plafondhoogte op – de afstand tot het plafond is namelijk 3.70 meter. Het trappenhuis is gerust imposant te noemen en de grote raampartijen maken het traditioneel-Amsterdamse plaatje compleet.

De woning heeft een kelder van ruim 73m² ten behoeve van wijn en opslag, maar volgens de verkoper kan dit nog worden uitgebreid tot liefst 500m². Het rijtjeshuis telt 9 slaapkamers, 2 badkamers een voortuin, terras en een tuin met een veranda aan de achterzijde. De tuin is prachtig afgedekt en heeft een heerlijk rustige uitstraling.

Rijtjeshuis tuin
Dinerkamer
Trappenhuis

Interieur en de ligging

Het interieur is vooral authentiek en artistiek te noemen. Het pand is te koop gezet door de 78-jarige James Leyer, die veel bezig is met schilderen en zijn vermogen te danken heeft aan het bekleden van verschillende bestuursfuncties. Het huis is in een goede staat en geadviseerd wordt om geen grotere veranderingen aan te brengen.

Woonkamer
Kamer

De ligging is gunstig aangezien het rijtjeshuis zich in een rustige buurt bevindt, op 2 minuten afstand van het Vondelpark. Indien je een potentiële koper bent – of gewoon even wil rondkijken in het prachtige rijtjeshuis – kun je hier terecht.