Eind 2019 hintte Audemars Piguet-CEO Francois-Henry Bennahmias naar een samenwerking met Marvel. Het debuut werd met bijna een jaar vertraagd, maar het wachten wordt eindelijk beloond. Samen met de Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart werd gisteren het allereerste uurwerk getoond tijdens een live-gestreamd evenement in Los Angeles.

Black Panther

Geïnspireerd door de superheld en heerser van het koninkrijk Wakanda, valt de Royal Oak concept “Black Panther” Flying Tourbillon ook op buiten het fictieve hand gemaakt personage afgebeeld op de wijzerplaat. Het is een compactere versie van het historisch extra grote Royal Oak concept-polshorloge, waardoor het het meest draagbare concept tot nu toe is.

Audemars-Piguet-Royal-Oak-1

In essentie wijkt dit ontwerp niet veel af van extravagante horloges die we normaliter gewend zijn van Richard Mille, behalve dat het relatief gezien aanzienlijk betaalbaarder is. De nieuwe Royal Oak heeft een massief gouden Black Panther-figuur die tot in de kleinste details met de hand is weergegeven. De kast is volledig gemaakt van titanium en heeft een zwarte keramische bezel. Beide zijn afgewerkt op de traditionele Royal Oak-manier, uitgevoerd volgens een extreem hoge standaard.

Black Panther

Het horloge zelf pronkt met een breedte van 42 mm. Eerdere concept-modellen waren oncomfortabel groot en zelfs de lichtste modellen waren onhandig om de pols. De Black Panther-editie daarentegen heeft het formaat bijna als een gewone Royal Oak Offshore, wat de ergonomie enorm ten goeden zal doen.

Veiling

Direct na de onthulling van het horloge vond er een live veiling plaats, waarbij alle opbrengsten naar een goede doel gingen. Er gingen allerlei onderwerpen aan vooraf, maar het slotkavel was het absolute hoogtepunt. Het was een unieke versie van de Royal Oak Concept ‘Black Panther’ Flying Tourbillon in een 18k witgouden kast versierd met een met de hand gegraveerd motief.

Audemars-Piguet

Na een intensieve bied-strijd tussen diverse potentiële kopers uit verschillende landen, won een Chinese winnaar het gelimiteerde horloge (250 exemplaren) voor $ 5,2 miljoen (ongeveer €4,4 miljoen) – meer dan 30 keer de verkoopprijs van het standaardmodel – een veilingrecord voor een AP-horloge.

Lees op de site van Audemars Piquet meer over het uniek horloge