Op het eerste oog lijkt deze Volvo V70 op een auto waar je niet in gezien wil worden. De wagen lijkt afgetrapt en is flink toe aan een schoonmaakbeurt, als je het ons vraagt. Voor ons als Pure Luxe totaal niet noemenswaardig zou je zeggen. Toch is deze bak een van de duurste auto’s ter wereld, dankzij de uiterst bijzondere nummerplaat. Tijd dus om eens naar deze kostbare Volvo te kijken.

Duurste Volvo ter wereld

We hadden nooit gedacht dat we een artikel zouden wijden aan een Volvo V70, maar de auto in kwestie is duurder dan menig Bugatti die er verkrijgbaar is. De meest uitgebreide Volvo V70 modellen gaan voor een nieuwprijs van maximaal €65.000 over de toonbank – wat overigens al heel veel is voor een V70. De auto in kwestie komt uit 1990 en is totaal niet bijzonder als je er naar kijkt. Slechts één nummerplaat maakt het verschil.

Duurste volvo
new york kenteken

Het triest ogende voertuig heeft de enige officiële “NEW YORK” nummerplaat van de staat New York. Het bijzondere hieraan, is dat de eigenaar de duurste nummerplaat ter wereld bezit van liefst $20 miljoen – omgerekend €16,8 miljoen – , maar het kenteken gewoon op de Volvo laat zitten. Het kenteken is uniek en niemand mag met eenzelfde nummerplaat rondrijden.

Te koop

De eigenaar van de nummerplaat is er zelf ook verbaasd over. “In de jaren 70 toen ik aan mijn vader vroeg om de nummerplaat te kopen, wist ik dat het speciaal was, maar zó speciaal had ik nooit verwacht”. Inmiddels heeft de man besloten om de auto in zijn geheel te koop  aan te bieden. De vraagprijs? €16.8 miljoen.

achterkant volvo
kenteken

In de advertentie staat dat de nummerplaat niet alleen heel uniek is, maar ook wereldwijd een bekend symbool. In zo’n beetje elke souvenirwinkel in New York is de nummerplaat te zien. We zijn enorm benieuwd of er iemand daadwerkelijk dit astronomische bedrag voor gaat neertellen.