Meghan Markle gaat nu door het leven als Hertogin van Sussex, maar in een nog niet zo lang verleden was ze een van de hoofdrolspeelsters in de hitserie Suits. Iedereen op kantoor én voor de buis viel voor de charmes van Rachel Zane – zoals haar karakter in de serie heet. Zoveel dollaars pakte ze per aflevering.

Meghan Markle

Maar actrice worden in zo’n goed bekeken serie, word je niet zomaar. Meghan Markle werd in 1981 geboren in Los Angeles. Ze ging naar Northwestern University en behaalde daar bachelortitels in de podiumkunsten en internationale betrekkingen. Daarna werkte ze enige tijd op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires. In 2002 had ze daar genoeg van en ging ze zoals velen naar Hollywood om haar droom te volgen.

Meghan Markle

Haar acteercarrière ging van start met een gastrol in de serie General Hospital. Hierna speelde ze onder andere in Century City, The War at Home, 90210, Knight Rider, Without a Trace, NY en Castle en in films als A Lot Like Love en Remember Me. Ook was ze een poosje één van de gouden-koffertjesdragers in de Amerikaanse versie van Deal or No Deal. Maar in 2011 kreeg het pas echte serieuze vormen toen ze werd gecast voor de advocatenserie Suits.

Suits

Tijdens haar acteerwerk voor de rol van Rachel Zane in de serie Suits, waarin ze maar liefst zeven seizoenen in acteerde, verdiende Meghan na verluidt een degelijk bedrag van 50.000 dollar per aflevering. Besef even dat je ongeveer 15 afleveringen per seizoen hebt en dat aantal maal zeven doet. Dat was goed voor een jaarsalaris van ongeveer $ 450.000, meldde Fortune in 2017.

Tussen haar meer dan 100 afleveringen van de serie en haar handvol kleinere rollen in verschillende films, is ze volgens Forbes naar schatting haar huwelijk in 2018 aangegaan met ongeveer $ 2 miljoen aan inkomsten van al haar screentime. In totaal wordt het gezamenlijke vermogen van de Sussexen geschat op ongeveer $10 miljoen, aldus Forbes. Niet verkeerd toch?