Vorig jaar in oktober kwam General Motors met het nieuws dat er een elektrische Hummer truck zou komen. De brute monsterwagen zal het iconische geluid dat uit de Hummer uitlaten komt, inruilen voor een doodse stilte. De eerste GMC Hummer EV is verkocht op een veilinghuis en heeft liefst $2.5 miljoen – omgerekend €2.1 miljoen – opgeleverd. De koopster – een vrouw dus – blijft anoniem.

Elektrische GMC Hummer

De nieuwste elektrische Hummer werd dus al in oktober aangekondigd, maar wordt pas geleverd eind 2021. Tijdens die aankondiging werd menig Tesla Cybertruck fan even wakker geschud, aangezien er werd vermeld dat de elektrische Hummer minimaal 1000pk zou gaan krijgen. De naam Hummer wordt sinds 2010 al niet meer geproduceerd onder deze naam, maar zo te zien is er nu een nieuwe doorstart gemaakt.

hummer

Aangezien de auto’s van Hummer min of meer symbool voor benzineslurpers en milieuvervuilers, is het best ironisch dat Hummer nu de eerste elektrische pick-up truck op de markt gaat zetten. Het bakbeest zal binnen 3 seconden vanuit stilstand de 100 km/uur moeten kunnen aantikken. Dat zijn flinke prestaties voor een auto die in zijn oorspronkelijke staat altijd 4000 kilo woog.

Nieuwe weg voor Hummer

Benzine is in de VS nog altijd veel goedkoper dan in Europa en de Amerikaanse automobilist lijkt niet wakker te liggen van het klimaatprobleem. Het is dus nog maar de vraag of een elektrische auto aanslaat. Na 2006 stortte de verkoop van Hummer namelijk in. De wagen paste niet meer in een milieuvriendelijker tijdperk en groeide uit tot symbool voor energieverkwisting. Er wordt dus een nieuwe weg ingeslagen.

HUMMER

De nieuwe elektrische Hummer zal beginnen bij een prijs van €68.000. De eerste editie daarentegen zal worden aangeboden voor €95.000 en zal ook duurder zijn uitgerust. De vrouwelijke koper van het exemplaar heeft dus 22 keer meer betaald. Gelukkig zal dit geld naar een goed doel gaan. De Amerikaanse autofabrikant zal op 3 april 2021 ook een SUV-variant van de supertruck onthullen. Wij zijn benieuwd!