Je kunt nu in de schoenen van Michael Jordan stappen – letterlijk. De legendarische basketballer staat naast zijn basketbalkunsten ook bekend om de immens populaire ‘Air Jordan’ sneakers die hij in 1984 op de markt bracht, in samenwerking met Nike. De kenmerkende rode sneakers die hij in het seizoen 1984-1985 droeg, worden nu te koop aangeboden op het bekende online veilinghuis Sotheby’s.

Gedragen paar schoenen Michael Jordan staan te koop

De Air Jordans staan bij menig sneaker fans bekend als een van de meest iconische sneakermodellen aller tijden. De Jordans zijn destijds ontworpen door Nike’s iconische creatieve directeur Peter Moore. De populariteit nam in de jaren ’90 alsmaar toe, waarna er verschillende nieuwe collecties werden uitgebracht. Uiteindelijk lanceerde Nike om de paar jaar een nieuwe variant van de oude retro versie en die is enorm gewild.

Michael Jordan schoenen

De schoenen die op de veiling worden aangeboden komen in de iconische ‘Chicago’ variant met een rood, wit, zwarte kleurvariant. Deze kleuren komen overeen met de kleuren van Chicago Bulls – het team waar Michael Jordan destijds zijn succesjaren speelde. De Air Jordan maakte destijds deel uit van wat de oorsprong werd van het Air-merk voor Nike. Hoewel de schoenen van Michael Jordan lichte schaafwonden en slijtage bevatten, staan de sneakers symbool voor een ongeëvenaard stukje geschiedenis.

Duur paar schoenen

Mocht je geïnteresseerd zijn om op de schoenen te bieden en wil je ze ook daadwerkelijk dragen, dan moet je rekening houden met de grote maat. De linkerschoen heeft maat 47 en de rechterschoen heeft maat 47,5. Dit was uiteraard te verwachten, aangezien Michael Jordan bijna 2 meter lang is.

Jordans

Er zal naar verwachting ergens tussen de $110.000 en $164.000 worden geboden voor de sneakers. De schoenen van Michael Jordan zijn niet de enige die er worden aangeboden. Naast dit paar worden ook de sneakers van voormalige NBA-sterren als Kareem Abdul-Jabbar, Patrick Ewing, Stephen Curry en Scottie Pippen verkocht.