Monumentaal herenhuis met sierrijke voorgevel op slechts een paar minuten rijden van het strand en nabijgelegen bossen. Klinkt als muziek in de oren toch? Met brede driezijdige erkeruitbouw, balkon met consoles, gelegen tussen de Delistraat en de Riouwstraat is dit toch wel een felbegeerd plaatje. In 1893 werden er op deze straat vijf symmetrische herenhuizen gebouwd in Neo-renaissancestijl en staan alom bekend als de mooiste van de Koninginnegracht. Maar oordeel vooral zelf.

Monumentaal herenhuis

Het herenhuis is piekfijn verzorgd én onderhouden, waarbij modern en klassiek smaakvol is gecombineerd. Qua inrichting kan het wat ons betrefttnog wat authentieker en efficiënter, maar de potentie aanneembaar aanwezig. Met de woonkamer ensuite van meer dan 17 meter diep en 4,5 meter breed is er voldoende mogelijkheid om een persoonlijke inrichting te implementeren.

Meerdere antieke schouwen zijn tijdens de bouw gerealiseerd, waarvan twee met een gashaard. Veel details dragen bij aan het sierlijke aard van de woning. De armeren vloer in hal en gang, de antieke voordeur, massief eiken vloeren, lambriseringen en luxe keuken. Het monumentale pand staat nog maar drie weken op de verkoopsite en staat garant voor een woonoppervlak van 392 vierkante meter.

De achtertuin is onder architectuur aangelegd en wordt gecompliceerd door ’n mooie esdoorn. Die genereert een fijne schaduw tijdens de warme zomerdagen. Voor de kopers die de voorkeur hebben om in de volle zon te zitten heeft de eigenaar een reeds verleende kapvergunning.

Ben je heel secuur met je auto en wil je ten alle tijden voorkomen dat kwaadwilligen er mee aan de haal gaan? Dan biedt de huidige eigenaar ook een garageplek aan. Daar moet je er wel nog €25.000 voor overhebben. Als dat eenmaal is veiliggesteld, kan je ongelimiteerd de omgeving ontdekken. Ga je naar het strand, een balletje slaan bij de tennisclub of ga je liever met de hockeystick zwaaien: alles is binnen handbereik – figuurlijk gesproken.

Het monumentale pand wordt aangeboden door Frisia Makelaars voor €2.075.000. Check het hier op Funda.