Villa Balbiano is een ontzagwekkend Italiaans juweeltje. Tegenwoordig is het de grootste privéwoning aan het meer met onder meer een buitenzwembad, een privépier en een botenhuis. Binnenin zijn de historische interieurs gevuld met de beste kunstvoorwerpen en meubels uit de afgelopen eeuwen. Met zijn illustere verleden, een ongeëvenaarde mix van door de mens gemaakte en natuurlijke schoonheid, is Villa Balbiano een van de meest glamoureuze locaties gelegen in Ossuccio, een klein dorpje gelegen aan de zuidelijke kant van het Comomeer in Lombardije.

Villa Balbiano aan het Comomeer

Ene Graaf Giovio verrijkte in 1600 het interieur met fresco’s van beroemde schilders uit die tijd en de tuin uitbreidde tot aan de rand van het meer. Om het geheel daarna in te vullen met verscheidene beelden en fonteinen.

Villa Balbiano-6

In 1700 werd Villa Balbiano een plaats van frequente bezoeken van frivole evenementen, zoals concerten, feesten, sociale evenementen tot trouwerijen en een felbegeerde locatie voor de high society. Maar het was ook een plek voor ontmoetingen tussen schrijvers en denkers. Hedendaags staat het bekend om z’n Villa Balbiano charme van het verleden, terwijl het toch alle moderne gemakken waarborgt waar je van houdt.

Villa Balbiano-6

Het paleisachtige interieur omvat 6460 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen die onlangs volledig zijn gerenoveerd door de Franse decorateur Jacques Garcia. Waarbij het materiaal naar keuze veelal marmer omvatte en springen de originele fresco’s op de muren en plafonds meteen in het oog.

Inrichting en decor

Op de eerste verdieping leidt de gang met uitzicht op het meer naar de studio, de master suite en de gastensuites die de centrale salon aan het plafond van de kathedraal omringen. Een marmeren trap leidt naar de accommodaties op de tweede verdieping, vier luxe slaapkamers met eigen badkamer en hun marmeren badkamers, met uitzicht op de centrale salon aan het plafond van de kathedraal.

Elke hoek in elke kamer is anders dan de andere, afhankelijk van het type marmer, afkomstig uit alle delen van de wereld. Alle kamers zijn prachtig ingericht met antiek van zeldzame schoonheid en kostbaarheid.

Villa Balbiano-5

De tuin is opgedeeld met groene muren en kleinere gebieden, waar je los kunt staan ​​van de rest van de groep en gewoon kunt ontspannen door te genieten van het uitzicht op het meer. Een gebied is gewijd aan de fijne blauwe iris en een ander biedt een moestuin die beschikbaar is voor gasten.

uitzicht

Er zijn maar weinig andere Italiaanse plaatsen die een dergelijke ecologische variatie bieden. Net als bij deze villa aan het Lago Maggiore, ga je in een mum van tijd van de alpen naar het meer en weer terug.

Boeken?

De villa heeft toegang tot het strand en is ondanks z’mn historische karakter voorzien van een lift. Geen plan om je huisdieren op te vangen tijden jouw absentie? Geen probleem, op aanvraag mag je ze gewoon meenemen zijn op aanvraag toegestaan. Een boot kan gehuurd worden om te genieten van de charmes van het meer en kan geparkeerd worden in de privégarage. In de buurt is ook nog een golfbaan en enkele originele Italiaanse restaurants.

In totaal zijn is er ruimte om met 12 gasten dit avontuur aan te gaan. Vul op Tripadviser je gewenste reisdate in en kom erachter of het binnen je budget valt.

lounge Villa Balbiano