Het 105 meter lange SeaXplorer 105 is een luxe expeditiejacht, ontworpen door het Vlissingse Damen Yachting. Enrique Tintore, SeaXplorer Design Manager, zegt dat de SeaXplorer ‘volledig ontwikkeld’ is en er ‘enorme ruimte’ is voor klant-aanpassingen. ‘Dat is een belangrijk onderdeel van ons voorstel tijdens het ontwerpproces’, voegt hij eraan toe.

SeaXplorer 105

Het exterieurontwerp van de SeaXplorer 105 is afkomstig van Azure Yacht Design, terwijl de scheepsarchitectuur intern is afgehandeld. Het interieurontwerp daarentegen wordt op maat gekozen door de eigenaar. En dat is nog al wat, gezien de 5.775 vierkante meter woonoppervlak, verdeeld over 8 dekken.

Dit luxe superjacht biedt plaats aan in totaal 24 gasten, inclusief twee luxueuze eigenaarsuites en een bemanning van 29 en 12 extra personeelsleden. Gasten kunnen genieten van een observatielounge van 123 vierkante meter met een bar en een multimediacentrum, evenals een spa van 300 vierkante meter op het hoofddek.

SeaXplorer 105

Andere indrukwekkende faciliteiten zijn een overdekt zwembad van 8 meter, een fitnessruimte, een bubbelbad, een stoombad en een sauna. Voor de luxe poezen is er zelfs een kapper en schoonheidssalon aanwezig.

Speelgoedvloot voor de rijken

Onder de speelgoedvloot aan boord bevindt zich een onderzeeër voor onderwateravonturen. De SeaXplorer 105 heeft ook een duikdek en een watersportcentrum. Het volledig gecertificeerde dubbele helikopterpad is geschikt voor twee helikopters.

Daarnaast is er ook nog meer dan genoeg ruimte ruimte voor een openluchtbioscoop, een grote tweepersoonstennisbaan of een basketbalveld. Net als bij het interieur mag de eigenaar dit naar eigen wens in laten vullen.

La Datcha

De onthulling van het SeaXplorer 105-ontwerp van Damen Yachting volgt op de lancering en levering van het 77 meter lange SeaXplorer-expeditiesuperjacht La Datcha: een superjacht met een club die die 150 gasten kan onthalen. Meer daarover lees je hier.

Klik op deze link om meer te weten te komen over de SeaXplorere 105.

SeaXplorer 105 SeaXplorer 105 SeaXplorer 105