De Spofec Overdose Limited Edition is een product van de Novitec Group. In de basis is het een getunede Wraith, maar dat dekt niet de gehele lading. Er is namelijk echt veel ambacht in gestoken. Het vloekt wellicht enigszins met de kernwaardes van Rolls-Royce, maar wee eerlijk: deze widebody-kit, geheel gemaakt van koolstofvezel, heeft ook wel wat.

Spofec Overdose Limited Edition

De merknaam ‘Spoefec’ komt voort uit de eerste letters van de “SPirit OF Ecstasy”, de iconische radiatorfiguur van de luxe auto’s van Goodwood. Voor de Black Badge Wraith creëert de Duitse specialist in auto-verfijning een Overdose Limited Edition van slechts drie auto’s

Rolls-Royce-Wraith-Spofec-6

De Spofec SP2-velgen zijn afkomstig van Vossen, maar speciaal voor Spofec gebouwd. De gesmede wielen meten 22″ in diameter. Ook is deze Limited Edition Wraith 13 centimeter breder dan het standaardexemplaar.

Powerhouse

Los van de esthetische aanpassingen, hebben ze zich ook vergrepen aan het motorblok. De 6.6 liter biturbo V12 staat af fabriek bijzonder mild afgesteld. Middels een N-Tronic module stijgt het vermogen naar 717 pk en het Nm koppel naar 986 Nm. Van stilstaand naar 100 km/u duurt nu slechts 4,2.

Spofec

Door het hoge voertuiggewicht blijft de topsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/u. De “geoptimaliseerde vermogensafgifte” van de V12 over het hele toerenbereik zorgt voor een nog meer superieure rijervaring. De luchtvering is iets aangepast waardoor de rijhoogte van de coupé met ongeveer 40 millimeter tot een snelheid van 140 km/u. Bij hogere snelheden wordt de carrosserie automatisch weer omhoog gelift naar het originele niveau.

Maar dan ook echt Limited Edition

Op verzoek van de klant individualiseert Spofec ook het interieur van de Rolls-Royce Coupé. De prijs voor de Spofec Overdose Limited Edition wordt echter niet vermeld. Wel laat Novitec weten dat er slechts 3 exemplaren gebouwd gaan worden. Lees meer over deze black beauty op de website van Novitec.