Mocht je in Ierland wonen, kun je vanaf deze week gebruik maken van iets heel bijzonders. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung biedt haar klanten in Ierland namelijk de mogelijkheid om hun pakketje te laten bezorgen doormiddel van drones. Door een samenwerking met een drone-bedrijf zet Samsung nu een flinke stap in de nieuwste innovatiewereld.

Samsung bezorgt nu met drones

De samenwerking van Samsung is met het Ierse ‘Manna Drone Delivery’. Dit bedrijf richt zich puur op het verzenden van pakketjes door middel van drones. Dit bedrijf heeft ook al samenwerkingen met Tesco en andere lokalen bedrijven. Zo leveren ze onder andere boeken, medicijnen en boodschappen aan klanten in Ierland. Voor Samsung de ideale kans om ook een samenwerking aan te gaan.

manna

Zo gezegd, zo gedaan. De modellen S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3 en de Galaxy A-serie zullen vanaf nu per drone worden bezorgd. Deze bijzondere levering geldt wel enkel voor mensen die in de plaats Oranmore wonen – een klein plaatsje in het westen van Ierland. Mocht de drone-bezorging goed gaan, dan zullen ongetwijfeld meer plekken volgen.

Samsung

Manna maakt momenteel gebruik van drones die kunnen vliegen op een hoogte van 50 tot 80 meter en met snelheden van meer dan 60 kilometer per uur. Hierdoor kunnen klanten hun bestelling binnen drie minuten na het verlaten van het distributiecentrum al in huis hebben.

De toekomst

Volgens de Ierse Samsung-manager Eamonn Grant is dit “de toekomst van de detailhandel”. Hij noemt de bezorgdrone een ‘contactloos alternatief voor click & collect. Zeker in deze tijden is dit een zeer innovatieve oplossing aangezien er geen fysiek menselijk contact bij gepaard gaat.

Niet alleen Samsung is bezig om drones in te zetten voor bezorging. Ook bedrijven als Google en Amazon zijn al maanden bezig om bezorgdrones te onwikkelen die pakketjes kunnen bezorgen. Voor nu zijn het vooral medicijnen die worden bezorgd met de vliegende apparaten. Dit kan wel eens de toekomst gaan worden.