Zeven jaar geleden ging de beruchte vastgoedondernemer Roger Lips failliet. Hij werd beschuldigt van faillissementsfraude en vluchtte vervolgens naar Dubai, maar zal nog geregeld terugdenken aan zijn hoogtijdagen in deze Udense villa van circa 1500 m2. Die woning momenteel te koop staat voor een stuk meer dan dat het voorheen waard was.

Voortvluchtige Roger Lips

Wegens de vrees opnieuw gearresteerd te worden, sloeg de Brabander samen met zijn gezin in 2014 op de vlucht naar Dubai, waar de 57-jarige nog altijd woont én werkt. Zowel in Nederland als in Dubai lopen er strafrechtelijke onderzoeken wegens fraude, oplichting en diefstal. Zakenblad Quote schatte Lip’s vermogen in 2011 nog op €55 miljoen

Afijn, verder over zijn vergane glorie met betrekking tot zijn chique villa in zijn moederland. Het object is in 2008 gebouwd en tussen 2016 en 2018 op topniveau verbouwd tot het exclusieve object dat het nu is. “Overigens is de villa op state-of-the-art niveau beveiligd”, maar voor Lips klaarblijkelijk niet genoeg tegen de autoriteiten.

Roger-Lips-5

Toen het voor €20 miljoen gebouwde pand in 2015 door de bank op de veiling terechtkwam, bleef het hoogste bod hangen op slechts €830.000. Toch legde Gerard Swinkels dat geld er voor neer en met terugwerkende kracht was dat een uiterst slimme zet. De villa van, de vorig jaar plotseling overleden, Swinkels, staat nu op de markt met een vraagprijs van maar liefst €11 miljoen.

Een lift en bioscoop

Het pand beschikt over een familyroom annex bar met toegang tot terras en tuin, een lift, een professionele keuken, een bioscoop, een wijnkelder en diverse hobby- en bergruimten. Qua wellness zit je hier ook gebakken. Wanneer het buitenzwembad te koud is, is er een binnenzwembad gecombineerd een aantal voorzieningen zoals een whirlpool, een sauna en een Turks stoombad.

Verborgen zwembad onder het terras

Voorzien van diverse terrassen, met volop privacy en als klap op de vuurpijl een ‘James Bond style’ zwembad dat verborgen zit onder één van de terrassen en dat met een druk op de knop zichtbaar wordt. Om vervolgens, na een verdiende duik, te relaxen in het nabij gelegen poolhouse.

Maar om hier werkelijkheid van te maken, zul je toch echt met circa €11 miljoen moeten aankloppen bij de makelaar. Serieuze gegadigden kunnen zich melden op de advertentiepagina van Christie’s International Real Estate of bij Funda, tevens zul je hier mee beeldmateriaal vinden.