Als je op zoek bent naar een baan met een goed salaris wil, kom je al gauw uit bij doctoren, artsen of accountants. Uiteraard zijn er ook andere beroepen die veel geld opleveren. Soms zijn er ook beroepen die beter verdienen dan je in eerste instantie zou denken. Speciaal daarom hebben we een lijstje gemaakt met de beroepen die meer verdienen dan men verwacht.

Dronepiloot – €87.500 jaarsalaris gemiddeld

Misschien wel een van de leukste banen die we kunnen bedenken verdient ook nog eens lekker. Als dronepiloot heb je een gemiddeld jaarsalaris van €87.500. Enige ervaring is echter wel vereist; je zou er immers niet aan denken om een peperdure drone te laten crashen tegen het huis van je buren.

In veel films, series en documentaires willen regisseurs graag een landschap van boven gefilmd hebben. Dan komen de dronepiloten in actie. Veel tijd ben je als dronepiloot bezig met het regelen van toestemming voor gebieden om te filmen. Met de juiste certificaten en de juiste toestellen kan de piloot van een drone wel 1000 tot 1500 euro per klus verdienen. Niet mis!

Plaatsdelict schoonmaker – €51.000 jaarsalaris gemiddeld

Plaatsdelict schoonmakers hebben de lugubere taak om bloed, lijkvocht, menselijke uitwerpselen en stoffelijk overschotten bij geval van inbraken, moord of overlijden schoon te maken. Dit doen ze zodat het huis daarna weer verkocht kan worden. Voor dit beroep heb je geen papieren nodig, slechts een sterke maag. Dit is natuurlijk ook een van de redenen waarom dit beroep zo goed betaalt.

Een team krijgt voor de gemiddelde dag schoonmaken tussen de 1500 en 3000 euro. Het ligt er ook aan hoe ernstig de omgeving van het plaats delict eraan toe is.

Hacker – €56.000 jaarsalaris gemiddeld

Betaald hacken klinkt als een droom, maar toch ligt het ingewikkelder dan men denkt. Als ethische hacker werk je in opdracht van bedrijven om de beveiliging van hun websites te testen. Uiteraard is hier enige ervaring en kennis voor nodig, maar als je eenmaal een goede hacker bent kun je aardig wat centen verdienen. Afhankelijk van je werkervaring kun je per jaar tussen de 41.000 en 80.000 euro verdienen.

Golfballenduiker – €51.000 jaarsalaris gemiddeld

We sluiten het lijstje af met misschien wel het vreemdste beroep dat we ergens kunnen tegenkomen. Als golfballenduiker duik je in de meertjes op de golfbaan en vis je alle ballen van de bodem. Klinkt leuk en verdient leuk; een duikklus levert namelijk al snel 200 tot 250 euro op. Professioneel golfballenduikers verdienen dus gemakkelijk 4000 euro per maand! Alleen even je duikcertificaat halen en je kunt aan de slag.