Ruimer, stijlvoller, comfortabeler en nóg meegaander is wat de onlangs onthulde privéjet Falcon 10X te bieden heeft. De Franse vliegtuigfabrikant Dassault Aviation toonde op 6 mei in Parijs zijn nieuwe zakenvliegtuig aan de buitenwereld, dat zakenreizen naar verwachting een geheel nieuwe betekenis zal geven. Pure luxe in optima forma, al vraagt u het ons. We nemen eens een kijkje.

Meest luxe Falcon-privéjet ter wereld

De Falcon privéjet heeft een cabinegrootte van 2 meter hoog, 2 meter breed en een totale oppervlakte van 3300 m². Het vliegtuig wordt opgesplitst in een zitlounge en een master suite met een luxe douche. Er zitten in totaal 38 ramen in, waarvan vier grote ramen in de privé leefruimte. Bovendien kan de eigenaar van het toestel het interieur ook aanpassen aan zijn smaak, inclusief de mogelijkheid om het de ruimtes op te splitsen in vier lounges.

Falcon

De lucht in het privéjet wordt gezuiverd en ververst door een filtersysteem dat wordt gebruikt op de intensive care afdelingen van ziekenhuizen. Comfort en luxe staat uiteraard centraal in de nieuwe jet, met luchtdruk die zelfs op een hoogte van 15.000 meter op een comfortabel niveau wordt gehouden.

Het vliegtuig zal koolstofvezel gebruiken voor de vleugels, ter vervanging van metaal. Een andere duurzame vervanging is het ontwerp met twee motoren; de jet zal namelijk worden aangedreven door twee Rolls-Royce Pearl 10X-motoren. Dit genereert voldoende stuwkracht tot 14 kilometer hoogte op één enkele lading brandstof. Dat betekent dat het in recordtijd van New York naar Hong Kong of van Los Angeles naar Sydney kan vliegen.

Luxe en comfort

In de cockpit heeft de jet een digitaal vluchtcontrolesysteem van de nieuwste generatie. Dit betekent dat de computer zowel de motor kan controleren als de motor kan besturen. Dit is handig als de vlucht te maken krijgt met slechte weersomstandigheden of een andere noodsituatie. De jet maakt ook gebruik van het FalconEye gecombineerde zichtsysteem dat helpt bij het verbeteren van de zicht tijdens zichtproblemen.

Binnen in het toestel is er naast een luxe slaapkamer plaats voor een prachtige douche, luxe comfortstoelen en glazen uitklapbare tafels. De vloer is van marmer en elke cabine is voorzien van een luxe Plasma-tv. Alles om de vliegervaring van de passagiers zo comfortabel mogelijk  te maken. We zijn benieuwd welke grootverdiener deze Falcon privéjet zal gaan aanschaffen. Naar verwachting zal het toestel enkele tientallen miljoenen moeten kosten.

Falcon privéjet
Falcon
Business