Het Eglon House met glazen gevel, in de Boheemse wijk Primrose Hill in Noord-Londen, lijkt rechtstreeks uit de wilde verbeelding van de Amerikaanse filmregisseur Tim Burton – bekend van onder meer Edward Scissorhands, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory en The Nightmare Before Christmas. Zittend op de voormalige locatie van een historische opnamestudio – en meer – wordt deze spelonkachtige woning in een ietwat slonzig Londens steegje nu aangeboden voor verkoop.

Mayfair Recording Studios

Geïnspireerd door Pierre Chareau’s iconische Maison de Verre in Parijs, is Eglon House één van de meest buitengewone huizen die in Londen zijn gebouwd sinds mensenheugenis. Het is weggestopt aan het einde van een omheinde geplaveide stallen in het midden van Primrose Hill.

Tim-Burton-7

Het is echt een huis met een verleden. In de loop der jaren herbergden de gebouwen op het huidige terrein een casingfabriek tijdens de Eerste Wereldoorlog, later een melkfabriek en meer recentelijk de wereldberoemde Mayfair Recording Studios, waar wereldsterren als David Bowie, Tina Turner en Pink Floyd hits maakten.

Voordat de 62-jarige Burton begon met zijn driejarige huurovereenkomst, lijkt het erop dat de anonieme eigenaar toentertijd het pand eind 2015 heeft vermeld voor £24 miljoen (bijna €28 miljoen). Zonder afnemers werd het te huur aangeboden voor €133.856 per maand. Nu, zes jaar later, heeft de Londense makelaar Aston Chase Eglon House genoteerd voor £20 miljoen (omgerekend meer dan €23 miljoen).

Tim Burton’s Eglon House heeft een zwembad dat uitmondt in een filmruimte

Deze spelonkachtige vier verdiepingen tellende vijf slaapkamers bestaan ​​uit twee afzonderlijke gebouwen die met elkaar zijn verbonden door een ondergronds niveau. De onbetwiste eye-catcher hier is ongetwijfeld het zwembad; met een druk op de knop gaat de hele zwembadbodem omhoog om een ​​multifunctionele ruimte te creëren. Met een 3 meter breed LED-scherm kan Burton hier vanuit het zwembad één van zijn audiovisuele meesterwerken terugkijken.

Tim Burton's

De wanden van glasblokken laten licht door het hele huis met gemak doordringen. Dat is naar verluidt wat Burton in 2016 naar Eglon House trok, slechts enkele maanden na de voltooiing van het huis. Val jij ook voor dezelfde charmes? Scroll naar beneden voor meer beeldmateriaal.

Tim Burton's trap Tim Burton's