Liefhebbers van het luxe Italiaanse automerk Lamborghini kunnen vanavond met een goed gevoel hun bed induiken, na een bijzondere bekendmaking van de autofabrikant. De CEO van het Lamborghini – Stephan Winkelmann – heeft officieel bevestigd dat er vóór 2027 een volledig nieuwe elektrische Lamborghini zal worden uitgebracht. Hier willen wij uiteraard het fijne van weten.

Elektrische Lamborghini in aantocht

We geven toe dat 2027 misschien nog enorm ver weg klinkt, maar toch kunnen we de eerste elektrische auto’s al verwachten in 2023 als het aan Winkelmann ligt. Gezien hetgeen waar Lamborghini bekend om staat – prachtige sportauto’s met het befaamde brullende motorgeluid – wordt het wel een bijzonder tafereel. Een geluidloze Lamborghini kunnen wij ons haast niet voorstellen.

Elektrische Lamborghini

De onthulling werd aangekondigd als onderdeel van Lamborghini’s ambitieuze roadmap voor elektriciteit, die werd onthuld tijdens een evenement in Italië. Het veelzijdige plan van het iconische merk zal het komende decennium in drie verschillende fasen worden uitgevoerd. Volgens een persbericht is het bedrijf van plan om liefst 1,8 miljard dollar te pompen om de collectie te elektrificeren.

Einde van een tijdperk?

“Het elektrificatieplan van Lamborghini is een nieuw uitgestippelde koers, noodzakelijk in een radicaal veranderende wereld. We willen onze bijdrage leveren door de impact op het milieu te blijven verminderen met onze projecten”, zei de 56-jarige CEO van Lamborghini – tevens de president van Bugatti.

Tegen eind 2024 wil Lamborghini volledig zijn ge-elektrificeert. Het begint met de lancering van de eerste geproduceerde hybride, die naar verwachting in 2023 zal worden onthuld. Het betekent misschien dat er geen nieuwe versies van de Aventador en de Huracán zullen worden gemaakt, die geen plug-in hybrides zijn. Volgens de baas blijft Lamborghini echter nog wel altijd trouw aan oude, vertrouwde beeld dat men van de wagens heeft. Daar hoort uiteraard ook het prachtig brullende geluid bij, vinden wij.