Terwijl de een van zijn baas een Tesla krijgt, moet de ander keihard aanpoten om z’n Volvo V40 uit 2003 te kunnen onderhouden. Als je op zoek bent naar een tweedehands auto zullen je gedachtes niet snel uitgaan naar een Lamborghini, maar dat zou nog niet eens zo gek zijn. Deze Lamborghini Gallardo, met nog geen 100.000 kilometer op de teller, is namelijk de goedkoopste Lamborghini die te koop staat in Nederland.

Lamborghini Gallardo occasion uit 2004

Natuurlijk denk je bij het zoeken naar een leuke occasion niet direct aan een supercar, toch kan dé sportauto die bij jou past dichterbij zijn dan je denkt. Zo koop je voor de prijs van een nieuwe Tesla ook een Italiaanse occasion waar je dus wel indruk mee maakt. Als naast de vraagprijs ook het aantal kilometers meevalt, dan is de keuze snel gemaakt.

Goedkoopste Lamborghini

Zoals je kan zien is het interieur wat gedateerd, los van het carbon fiber op de middenconsole, maar dat nemen we voor lief. Het is ten slotte een Lamborghini met een rijke geschiedenis. De Gallardo was lange tijd de succesvolste Lamborghini ooit gebouwd, totdat de Huracán hem vorig jaar inhaalde, terwijl de populairste wagen uit Sant’Agata Bolognese verreweg de Urus is.

Goedkoopste Lamborghini

Daarbij is het met slechts 14.002 afgeleverde exemplaren is het een redelijk unieke wagen. Tel daarbij op dat het scheurijzer nog geen 100.000 kilometer op de teller heeft staan, een knappe 5.0 liter V10 motor aan boord heeft en lekker in 4.2 seconden naar 100 km/u accelereert.

Goedkoopste Lamborghini in Nederland kopen?

Toch nog enige vorm van argwaan? Dat haalt de vraagprijs wel voor je weg. Want voor slechts 69.945 euro heb jij het voor het zeggen waar deze Lamborghini naartoe gaan. En dan kan je op feestjes ook decadent lopen doen als eigenaar van een echte Lambo. De auto in de kleur Grigio Altair (zilver metallic). is op te halen in Twello bij Haverkamp Auto’s, daar staat de wagen namelijk al bijna twee jaar stof te happen. Zonde toch?

lambo interieur middenconsole